2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Nem mosolyog többet a vásárlókra Uncle Ben

Oregon állam fővárosában, Portlandben is rendőrmentes övezetet akartak létrehozni a szélsőbaloldali aktivisták, de a rendőrség eltávolította a barikádokat. Közben folytatódik az egykori déli politikusok és katonák szobrainak eltávolítása; az amerikai Kongresszusban pedig festményeket vettek le a falakról. Az állítólagos rasszizmus elleni harc nevében átneveznek, és új csomagolást adnak több terméknek is.

  • Nem mosolyog többet a vásárlókra Uncle Ben

Oregon Állam fővárosában, Portlandben is megpróbáltak létrehozni egy rendőrmentes, úgynevezett autonóm övezetet. Az első ilyen no-go zónát Seattle belvároséban hozták létre a Fekete Életek Számítanak mozgalom aktivistái, és a hozzájuk csapódott anarchisták és kommunisták. A körzetet mára ellepték a hajléktalanok, kábítószeresek és bűnözők. Ilyen övezetet akartak létrehozni Portlandben is a rendőrség támogatásának megszüntetését követelők, de a hatóság polgári zavargásnak minősítette az akciót, és lebontotta a barikádokat.

Közben a washingtoni Capitoliumban eltávolították több egykori képviselőházi elnök portréját, akik valaha a rabszolgatartó Délt képviselték. A lépést Nancy Pelosi képviselőházi elnök kezdeményezte.

A történelmi emlékek halványulásánál sokkal nagyobb gondot okoz az elnöknek, hogy a szociális médiában elkezdték cenzúrázni őt. A Twitter megjegyzéseket fűz posztjaihoz, a Facebook pedig eltávolított egy Trump-kampányhirdetést. Szerintük az Antifa ellen fellépő Trump támogatására buzdító szöveg gyűlöletbeszéd. A Facebook cenzorai azt is felrótták a hirdetőnek, hogy olyan szimbólumot használt, ami hasonlít a náci koncentrációs táborokban a politikai foglyok megkülönböztetésére használt jelre.

Az állítólagos rendszerszinttű rasszizmus ellen indított kampány közben begyűrűzött a szupermarketekbe és a kamrákba is. A PepsiCo élelmiszeripari óriás megváltoztatja egyik szósza logóját, mert a mosolygós fekete asszony a faji előítéletet erősíti. A konyhában robotoló fekete rabszolganőkre emlékeztet ugyanis.

A hivatalos narratíva jelenleg csak elnyomott, szenvedő feketékről tud, ezért nem mosolyoghat ezentúl a vásárlókra Uncle Ben sem. A termék logóját állítólag egy chicagói pincérről mintázták, nevét pedig egy megbecsült texasi fekete rizstermesztőről kapta, mégis új nevet és csomagolást kap a termék, mert az a fehér gazdáit kiszolgáló fekete rabszolga szakácsokra emlékeztet.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!