2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Külföld

Nem indulhat a panamai választáson az elítélt korábbi elnök

A panamai választási bíróság hétfőn érvénytelenítette az ország korábbi elnöke, Ricardo Martinelli jelöltségét a májusban tartandó elnökválasztáson.

  • Nem indulhat a panamai választáson az elítélt korábbi elnök

A testület a döntést azzal indokolta, hogy a volt államfőre - akit egyébként a közvélemény-kutatások a választás legnagyobb esélyesének tartottak - csaknem 11 év börtönbüntetést kapott pénzmosás miatt. Az ország alkotmánya értelmében nem töltheti be az elnöki tisztséget olyan ember, akire legalább öt év börtönt szabtak ki.

A hétfői döntés értelmében a szavazólapokra Martinelli alelnök-jelöltje, José Raúl Mulino neve kerül mint elnökjelölt.

Az elnöki hivatalt 2009-től 2014-ig betöltő Martinelli február eleje óta Nicaragua panamavárosi nagykövetségén tartózkodik, miután Managua menedékjogot adott a volt államfőnek.

A szupermarketmágnásként ismertté vált, multimilliomos Martinellit tavaly ítélték 128 hónap börtönbüntetésre egy pénzmosási ügyben, miután bizonyítást nyert, hogy közpénzalapok felhasználásával szerzett többségi tulajdonrészt egy nagy médiavállalatban. A volt államfőre a börtönbüntetés mellett 19 millió dollár (6,8 milliárd forint) pénzbüntetést is kiszabtak.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!