2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:45

Külföld

Nekiment Kínának Soros György

„Sem az európai közvélemény, sem pedig Európa vezető politikusai és üzletemberei nem értik, mekkora fenyegetést is jelent Európa számára Hszi Csin-ping Kínája” – fogalmaz Soros György.

  • Nekiment Kínának Soros György

 

„Annak ellenére, hogy Hszi egy diktátor, aki csúcstechnológiát alkalmaz annak érdekében, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon a kínai társadalom felett, az európaiak elsősorban fontos üzleti partnernek tekintik Kínát” – írja Soros György a Project Syndicate-en.

Az üzletember a Brexit kapcsán is érzékelteti Kína jelentőségét. Úgy fogalmaz: „Boris Johnson miniszterelnök a lehető legnagyobb mértékben el kívánja távolítani az Egyesült Királyságot az EU-tól, és egy olyan szabadpiaci gazdaságot szeretne építeni, amelyet az EU rendeletei nem korlátoznak”, majd hozzáteszi: „közben pedig potenciális partnerként figyeli Kínát annak reményében, hogy helyreállíthatja azt a partnerséget, amelyet George Osborne korábbi pénzügyminiszter épített ki 2010 és 2016 között”.

Az amerikai-kínai kapcsolatokról szólva úgy fogalmaz: „a Trump-kormány adminisztrációja – Donald Trump amerikai elnöktől függetlenül – már sokkal jobban teljesített Kínával fenntartott kapcsolatainak kezelésében. Olyan kétpárti politikát épített ki, amely Kínát stratégiai riválissá nyilvánította, és a Huawei technológiai óriást és számos más kínai társaságot felvett abba a listába, amely megtiltja az amerikai vállalatoknak, hogy kormányzati engedély nélkül kereskedjenek velük”.

Soros hozzáteszi: „egy ember sértheti meg büntetlenül ezt a szabályt: maga Trump”. A portál szerint ugyanis az amerikai elnök hibát követ el, amikor a „tárgyalóasztalra helyezi” a Huaweit.

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben London egyik keleti városrészében. A Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint egy kilencéves kislányt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a helyszínről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!