2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Nehéz helyzetbe került a spanyol gazdaság

Nehéz helyzetbe került a spanyol gazdaság a koronavírus miatti lezárások következtében. Egyre többen vonulnak utcára a kilátástalan helyzet miatt. Franciaországban időközben újabb szigorításokra készül a kormány. Emmanuel Macron este televíziós beszédben jelenti be a következő hetek intézkedéseit.

  • Nehéz helyzetbe került a spanyol gazdaság

Ismét több százan vonultak utcára, hogy a koronavírus miatti lezárások ellen tiltakozzanak. Az elmúlt napokban a buszvezetők és az egészségügyi dolgozók demonstráltak. Most pedig a vendéglátóiparban foglalkoztatottak tüntettek a szükségállapot bevezetése ellen.

A kormány 40 milliós segélyt ígért a szektornak, amihez azonban nehéz hozzájutni.

"A helyzet szörnyű, a vállalkozásomat be kellett zárnom, de az adókat továbbra is fizetem. Azt mondják, hogy több millió eurót adnak segélyként, de ez éttermenként nem éri el az ezer eurót sem"

- panaszkodott ez az étterem tulajdonos.

Spanyolországban naponta 20 ezer új megbetegedést regisztrálnak. Az egészségügyi miniszter szerint aggasztó a helyzet.

"Az esetek gyors növekedése a második hullámnak és ennek az évszaknak a jellemzője. A tél közeledtével még néhány olyan hónap várható, amely a Covid-19-et és más légúti vírusokat részesíti előnyben"

- nyilatkozta a spanyol egészségügyi tárca vezetője.

A spanyol miniszterelnök felszólította a parlamentet, hogy támogassa a rendkívüli állapot meghosszabbítását. A fővárosban továbbra is drasztikusan nő a fertőzöttek száma.

Egyre több az áldozat Franciaországban

Franciaországban naponta több tízezren betegednek meg és napról napra nő egyre több az áldozat is. Emmanuel Macron ezért újabb szigorítások bevezetését tervezi.

A lakosság nem örül az újabb szigorításoknak, de elismerik, hogy másként nem lehet megállítani a vírust.

A járvány drasztikus terjedése miatt az iskolák őszi szünet utáni újranyitása is kérdésessé vált.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!