2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Negatív lett a lengyel kormányfő vírustesztje

Negatív lett a jelenleg karanténban lévő Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő vírustesztje - közölte kedden közösségi oldalán Piotr Müller kormányszóvivő. Egy szerb járványügyi szakértő szerint a lakosság 15-20 százaléka már átesett a fertőzésen.

  • Negatív lett a lengyel kormányfő vírustesztje

Hozzátette, hogy a miniszterelnök a vizsgálat ellenére karanténban marad, amíg orvosa és az állami egészségügyi hatóság nem engedélyezi, hogy feladja a korlátozást.

Korábban Morawiecki a Facebook közösségi oldalon bejelentette, hogy kötelező karanténba vonul miután egy olyan emberrel érintkezett, akiről kiderült, hogy vírusfertőzött.

Az illető, egy kormányalkalmazott, a lengyel kormányőrség (SOP) tisztje. A kormány más tagjának az eset miatt nem kell karanténba vonulnia.

Michal Dworczyk, a miniszterelnöki hivatal miniszteri rangú vezetője egy sajtóértekezleten elmondta, hogy Morawiecki egy erre a célra külön kialakított kormányzati épületben van karanténban és a körülményekhez képest jól érzi magát.

Lengyelországban az érvényes rendelkezések szerint a karantén tíz napig tart azoknál, akiknél nem mutatkoznak a koronavírus tünetei. Az országban az elmúlt hetekben élesen megemelkedett a vírusfertőzöttek száma.

Kedden több mint ötezer új esetet regisztráltak a hatóságok, amivel a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma meghaladta a 130 ezret, több mint 3100 ember pedig belehalt a kór tüneteibe.

Bár a szerbiai lakosság 15-20 százaléka már átesett a koronavírus-fertőzésen, így némi immunitás már kialakult a társadalomban, továbbra is növekvő számú napi új fertőzöttre kell számítani - jelentette ki Predrag Kon, Szerbia legismertebb járványügyi szakértője a Politika című belgrádi napilap szerdai számában.

Szerb járványügyi szakember: A lakosság 15-20 százaléka már átesett a fertőzésen

Predrag Kon szavai szerint ennek oka, hogy a járvány harmadik hulláma elérte az országot.

A Nyugat-Balkánon - Horvátországot kivéve - keddről szerdára 884-gyel nőtt az igazolt fertőzöttek és tizenkilenccel a halálos áldozatok száma.

A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 152-vel 35 006-ra, Koszovóban 98-cal 16 345-re, Észak-Macedóniában 80-nal 21 214-re, Montenegróban 218-cal 13 695-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 336-tal 31 165-re emelkedett.

Szerbiában az utóbbi 24 órában kettővel 767-re, Koszovóban eggyel 649-re, Észak-Macedóniában hárommal 800-ra, Bosznia-Hercegovinában tizeneggyel 955-re, Montenegróban pedig kettővel 213-ra emelkedett a Covid-19-járvány halálos áldozatainak száma.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!