2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Negatív Donald Trump koronavírustesztje

Negatív lett Donald Trump vírustesztje. Az amerikai elnököt azért vizsgálták meg, mert egy hete a brazil elnökkel találkozott, akinek a környezetében ketten is elkapták a koronavírust. A járvány terjedése ellen hozott újabb intézkedést Ausztrália és Új-Zéland is. Minden külföldről érkezőnek kötelező a két hetes házi karantén.

  • Negatív Donald Trump koronavírustesztje

Az amerikai elnök negatív koronavírus-tesztjéről közleményt is kiadott a Fehér Ház orvosa. Trump tünetmentes és nincs szükség arra, hogy karanténba helyezzék. A tesztet egy héttel azután végezték el, hogy Trump fogadta Jair Bolsonaro brazil elnököt, akinek a környezetében ketten is elkapták a vírust. Az Egyesült Államokban közben egyre több emberen végzik el a koronavírus-tesztet. Denverben sokan két órán át vártak arra, hogy az autósoknak meghirdetett gyorstesztet elvégeztessék magukon.

Annak ellenére, hogy az amerikai elnök nem betegedett meg, ha Ausztráliába vagy Új-Zélandra látogatna, két hétre házi karanténba kellene vonulnia, ugyanis mindkét országban ezt a rendeletet hozták a beutazókkal szemben. Közben már Latin-Amerikában is tartanak a vírus terjedésétől. Egyre több országában vezetnek be óvintézkedéseket.

Előrehozzuk a tavaszi szünetet. Az utolsó tanítási nap március 20-a lesz és április 20-án kezdődik újra a tanítás. Egy hónapos szünetről van tehát szó, amellyel nem csak a gyerekeket, de az egész társadalmat védeni akarjuk

- mondta a mexikói egészségügyi miniszter.

Több más latin-amerikai országban is megelőző intézkedéseket hoztak. Hondurasban, ahol a napokban diagnosztizálták az első fertőzötteket, betiltották az 50 főnél nagyobb rendezvényeket és speciális egészségügyi egységeket állítanak fel a fertőzöttek ellátására. Guatemalában is betiltották a tömegrendezvényeket.

Kolumbiában az 500 főnél nagyobb rendezvényeket tiltották be és lezárták a nagy forgalmat lebonyolító venezuelai határátkelőket.

Az évek óta gazdasági válsággal küszködő Venezuelában felfüggesztették a légi összeköttetést több környező országgal és Európával.

Dél-Koreában nem állították le sem a belföldi, sem a nemzetközi repülőjáratokat, de a korábbinál szigorúbb ellenőrzéseket vezetnek be a leginkább érintett európai országok állampolgáraival szemben.

Az ország keleti részén Tegu városát és a körülötte lévő tartományt speciális katasztrófa sújtotta zónának nyilvánították. A több mint 8 ezer dél-koreai fertőzött 90 százalékát Teguból jelentették.

A rendelet lehetővé teszi, hogy még több állami segítséget kapjon a városban és a tartományban élő több mint 5 millió ember.

Az utóbbi napokban Izraelben is több korlátozó intézkedést hoztak. Mostantól százról tízre csökken az együtt tartózkodók maximális száma, emellett bezártak minden nem létfontosságú intézményt, boltot, és elhalasztották a nem sürgős pereket. Ez vonatkozik Benjámin Netanjahu miniszterelnök korrupciós ügyének tárgyalására is.

A Fülöp-szigeteken pedig úgynevezett közösségi karantén alá vonták a fővárost és környékét. Ez 12 millió embert érint. Bár a több mint száz milliós országban még nem érte el a 200-at a betegek száma, de a járvány gyorsan terjed.

Ezzel elkerülhető, a fertőzés, mert a helyzet egyre rosszabb - mondta ez a manilai férfi.

A városba vezető utakon ellenőrző pontokat állítottak fel. Csak a munkába járókat és az egészségügyi dolgozókat engedik át. A korlátozás április 12-ig tart.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!