2020. október 30.,
péntek, Alfonz napja

Napokba telik, amíg helyreáll az áramszolgáltatás Amerika keleti partján

Hír TV

2020. augusztus 7., péntek 09:15

A károkat mérik fel az Egyesült Államokban, miután az Ézsaiás névre keresztelt hurrikán végigsöpört a keleti parton. A vihar következtében 2,5 millió ember maradt áram nélkül. New Jersey kormányzója szerint napokba telhet, mire helyre tudják állítani az áramszolgáltatást.

A károkat próbálják felmérni helikopterről Pennsylvania-ban. Az Ézsaiás nevű hurrikán hatalmas pusztítást okozott az Egyesült Államok keleti partján. A trópusi vihar özönvízszerű esőzéssel és tornádókkal érkezett. Az Atlanti óceán felkorbácsolt hullámai számos települést elárasztottak. A napokban családok százait kellett kitelepíteni, de sokakhoz, akik otthonaikban rekedtek, még mindig nem értek el a katasztrófavédelem emberei.

A vihar jóval hamarabb érkezett, mint ahogy azt a meteorológiai szolgálat jelezte. Sokakat ezért az utcán ért a hurrikán. New Jersey-ben két tornádó is pusztított. Brooklynban pedig egy ház omlott össze az erős szélben.

Több mint két és fél millióan maradtak áram nélkül.

Phil Murphy, New Jersey kormányzója szerint napokba telhet, mire helyre tudják állítani az áramszolgáltatást.

A viharnak négy halálos áldozata van, mindannyian kidőlt fák alá szorulva vesztették életüket.

A helyiek szerint Ézsaiás távolról sem volt olyan pusztító, mint a 2012-es Sandy hurrikán, amelynek hatását a mai napig érzi a New York-i térség.

Hír TV