2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Napokba telik, amíg helyreáll az áramszolgáltatás Amerika keleti partján

A károkat mérik fel az Egyesült Államokban, miután az Ézsaiás névre keresztelt hurrikán végigsöpört a keleti parton. A vihar következtében 2,5 millió ember maradt áram nélkül. New Jersey kormányzója szerint napokba telhet, mire helyre tudják állítani az áramszolgáltatást.

  • Napokba telik, amíg helyreáll az áramszolgáltatás Amerika keleti partján

A károkat próbálják felmérni helikopterről Pennsylvania-ban. Az Ézsaiás nevű hurrikán hatalmas pusztítást okozott az Egyesült Államok keleti partján. A trópusi vihar özönvízszerű esőzéssel és tornádókkal érkezett. Az Atlanti óceán felkorbácsolt hullámai számos települést elárasztottak. A napokban családok százait kellett kitelepíteni, de sokakhoz, akik otthonaikban rekedtek, még mindig nem értek el a katasztrófavédelem emberei.

A vihar jóval hamarabb érkezett, mint ahogy azt a meteorológiai szolgálat jelezte. Sokakat ezért az utcán ért a hurrikán. New Jersey-ben két tornádó is pusztított. Brooklynban pedig egy ház omlott össze az erős szélben.

Több mint két és fél millióan maradtak áram nélkül.

Phil Murphy, New Jersey kormányzója szerint napokba telhet, mire helyre tudják állítani az áramszolgáltatást.

A viharnak négy halálos áldozata van, mindannyian kidőlt fák alá szorulva vesztették életüket.

A helyiek szerint Ézsaiás távolról sem volt olyan pusztító, mint a 2012-es Sandy hurrikán, amelynek hatását a mai napig érzi a New York-i térség.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!