2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Küldetés

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Nagyon leterhelt a nyugat-európai egészségügyi rendszer

Az európai egészségügyi unió kiépítése és a közösség egészségügyi rendszerének megerősítésére kell lépéseket tenni - jelentette ki az uniós egészségügyi biztos. Nyugat-Európa több országában már most is nagyon leterhelt az egészségügy és Brüsszelben is arra számítanak, hogy a következő hetekben tovább nőhet a kezelésre szorulók száma.

  • Nagyon leterhelt a nyugat-európai egészségügyi rendszer

A történelem sajnos ismétli önmagát - Franciaországból szállítják újra koronavírusos betegeket Németországba, éppen mint tavasszal. Itt éppen a belga határ melletti nagyváros, Lille repülőterén viszik a fedélzetre a pácienseket, akiket az 500 km-re lévő Münsterben várnak. A betegnek nem lehet komoly alapbetegségük és nem lehetnek 100 kilogrammnál súlyosabbak, mert akkor nem férnének be a repülőbe. Franciaországban napokon belül meghaladhatja az áprilisi rekordot a kórházban kezeltek száma.

A Pfizer és a BioNTech hétfőn jelentette be, hogy az oltóanyag az előzetes adatok alapján kilencven százalék feletti hatékonyságot ért el. A párizsiak már nagyon várják az új vakcinát.

Hamarosan telítődnek az intenzív osztályok Németországban

Németországban úgy tűnik, hogy tetőzött a járvány. Szeptember közepe óta először csökkent az új fertőzöttek száma. Ennek ellenére további betegekre számítanak a kórházakban.

Jens Spahn egészségügyi miniszter az intenzív osztályok túlterhelődésére figyelmeztetett, mivel Németország lakossága a második legidősebb a világon Japán után. Az egészségügyi tárca számításai szerint hamarosan telítődhetnek az intenzív osztályok.

Szigorú korlátozások Olaszországban

Bár az olasz főváros nem tartozik a legfertőzöttebb olasz régiók közé, mégis szigorú korlátozásokat léptettek életbe a hatóságok. Este 22 óra és hajnali öt óra között tilos az utcára menni. Bezártak a középiskolák és a felsőfokú tanintézmények. Nem nyithatnak ki a mozik, színházak, szórakozóhelyek, és az edzőtermek sem. Rómában kitűnő az idő, ezért még sokan tudnak a parkokban sportolni.

Angliában arra számítanak, hogy a következő hetekben ezres nagyságrendben fog növekedni a koronavírusos betegek száma. Eközben sok egészségügyi dolgozó is beteg vagy karanténba kényszerült. Derby kórházában most éppen 600-al kevesebben dolgoznak, mit a járvány előtt.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!