2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

Nagyon durva vád hazánkkal szemben + Videó

Magyarországon a legnagyobb az antiszemitizmus, Franciaország csak a negyedik a listán – írja a toulouse-i eseményeket követően a Háárec.

Az izraeli baloldali napilap szerint hazánk lakosságának 63 százaléka táplál zsidóellenes indulatokat, holott 2009-ben ez a szám csak 47 százalék volt. A vizsgált országok közül Spanyolországban a lakosság 53 százalékánál jelenik meg az antiszemitizmus, Lengyelországban pedig 48 százalékos a zsidóellenes hangulat.


Franciaországban – ahol hétfőn egy támadásban három zsidó gyermek és egy rabbi halt meg – az emberek 35 százaléka hiszi azt, hogy a helyi hatszázezer zsidó inkább lojális Izraelhez, mint Franciaországhoz. A Háárec szerint a franciák 35 százaléka gondolja úgy, hogy a zsidók túl sokat beszélnek a holokausztról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!