2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 23:40

Külföld

Nacsa Lőrinc: Magyar nemzeti érdek az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítése

Magyar nemzeti érdek az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítése - hangsúlyozta az EBESZ konferenciáján résztvevő Nacsa Lőrinc, a kisebbik kormánypárt, a KDNP képviselője Washingtonban az MTI-nek. A politikus az EBESZ amerikai delegációja által a 35 év alatti parlamenti képviselők számára szervezett kétnapos konferencián vesz részt a Capitoliumban.

  • Nacsa Lőrinc: Magyar nemzeti érdek az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítése

A konferencia mellett Nacsa Lőrinc amerikai képviselőkkel, kormányzati tisztségviselőkkel és család-, és életvédő civil szervezetek képviselőivel is tárgyalt.

Elmondta: a konferencia legfontosabb témája a biztonság és az együttműködés elmélyítése volt. "Számunkra a biztonság elsődleges kérdés, ezért Magyarország részt vállal számos nemzetközi misszióban, megvédi saját határait és folyamatosan növeli katonai kiadásait is" - emelte ki.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért a 35 év alatti politikusoknak rendeznek tanácskozást, Nacsa Lőrinc kifejtette: rendkívül fontos, hogy oktatási programok, ösztöndíjak révén minél több fiatalt vonjanak be a politika alakításába, hozzájuk pedig a fiatal politikusok állnak közelebb. "A szervezők célja az volt, hogy a jövő vezető politikusait hozzák össze eszmecserére, tapasztalatok kicserélésére, kapcsolatok építésére. Ezen a konferencián olyan politikusok vannak jelen, akik már választott tisztséget viselnek, és a jövőben minden bizonnyal vezetők lesznek" - fogalmazott a képviselő. Hozzáfűzte: a konferencia egyik nagy tanulsága, hogy rendkívül fontos a kapcsolatok építése, elmélyítése, mások tapasztalatainak megismerése.

Nacsa Lőrinc a konferencia alkalmával megbeszéléseket folytatott amerikai republikánus kongresszusi politikusokkal és tanácsadókkal, valamint a Fiatal Republikánusok Országos Szövetsége (YRNF) főtitkárával.

"A politikai együttműködés aktuális kérdései mellett megvitattuk az üldözött keresztények érdekében tett lépéseket, amiben Magyarország az élen jár" - mondta az MTI-nek. Kiemelte azt is: "fontos, hogy közösen lépjünk fel azon szemlélet ellen, amely szemet huny a keresztényüldözés és a keresztényekkel szembeni diszkrimináció felett és megpróbálja lesöpörni az asztalról a témát".

A KDNP politikusa megbeszélést folytatott nagy amerikai család-, és életvédő civil szervezetek képviselőivel, akiket tájékoztatott a magyar családvédelmi akcióterv tapasztalatairól.

Mint elmondta: az amerikai partnerek elismerően nyilatkoztak a magyar családpolitikáról.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!