2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Külföld

Moszkvában már lehet regisztrálni az oltásra

Moszkvában már lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra. Az orosz fővárosban is az ápolók, szociális munkások, tanárok élveznek elsőbbséget az oltás beadásánál. Több országban még mindig a gyártósorokra várnak.

  • Moszkvában már lehet regisztrálni az oltásra

A koronavírus áldozataira emlékezve egy perces néma csenddel kezdte meg rendkívüli ülését az ENSZ Közgyűlése. A szervezet főtitkára szolidaritásra és együttműködésre szólította fel a nemzetközi közösség tagjait a pandémiával terhelt időkben.

Számos ország nincs még túl a nehezén. Törökországban az eddig hozott intézkedések ellenére napról napra rekordot dönt a fertőzöttek száma. A török elnök úgy nyilatkozott, hogy megteszik a szükséges lépéseket, hogy minél előbb be lehessen oltani a lakosságot, és a tavaszi hónapokra fellélegezhessenek.

Moszkvában már lehet időpontot foglalni a vakcina beadására. A regisztráció során az orosz fővárosban is a szociális munkások, orvosok és tanárok élveznek elsőbbséget. Emellett a védelmi minisztérium is kapott 100 ezer vakcinát, hogy a szigorítások betartását ellenőrző katonákat beolthassák.

A lakosság nagy része, azonban csak később kerül sorra.

A jövőre olimpiát rendező Japánnak is fontos, hogy minél előbb elkezdjék a lakosság oltását. Az ázsiai ország sok külföldi szurkolót vár a sporteseményre, így szeretné biztonságban tudni saját lakosságát.

A szigetországban, ha megérkezik, ingyenes lesz majd a vakcina mindenki számára. A kormány mintegy 2000 milliárd forintot különített el erre a célra.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!