2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 11:00

Külföld

Moszkva szerint kazettás lőszerrel támadtak egy orosz falura az ukránok

Kazettás lőszerek bevetésével vádolja egymást Oroszország és Ukrajna. A tiltott fegyvereket Kijev az Egyesült Államoktól kapta, az oroszok válaszul egyből bevetették saját, hasonló lőszereiket.

  • Moszkva szerint kazettás lőszerrel támadtak egy orosz falura az ukránok

Az ukránok 21 tüzérségi lövedéket és 3 kazettás lőszert lőttek ki egy oroszországi falura - állítja a Föderáció. Belgorod megye kormányzója szerint egy kamikaze drónt is bevetettek az ukránok. A kazettás lőszereket az ENSZ már 2008 óta tiltja, az egyezményhez azonban sem Ukrajna, sem Oroszország, sem az Egyesült Államok nem csatlakozott. A mostani támadásnak nem volt halálos áldozata.

Nem úgy, mint Zaporizzsjában, ahol egy orosz újságíró meghalt az ukrán tüzérség támadása során, három másik megsebesült az ágyúzásban.

Az oroszok részéről a fekete-tengeri flotta nagy hatótávolságú rakétái pusztították az ukrán állásokat. A Kreml közlése szerint a Föderáció több helyszínen is visszaverte a kijevi csapatok előrenyomulását.

Az oroszok a támadások során kazettás lőszereket is bevettek - állítja Kijev. Az ukránok szerint Harkivot támadta a Föderációs hadsereg.

"Ma az ellenség ismét Harkiv polgári körzeteit támadta. Kazettás bombákat használtak, ami egy játszóteret és lakóépületeket talált el" - fogalmazott a harkivi sürgősségi szolgálat szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!