2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Most először került napirendre a migránsbűnözés az Európai Paralmentben

Hír TV

2020. január 14., kedd 15:15

Részben a magyar kormány sikere, hogy a migránsbűnözésről vitáztak az EP-ben - nyilatkozta Híradóknak Hidvéghi Balázs. Az EP képviselő kiemelte: a szocialisták most is mindent megtettek, hogy a probléma ne kerüljön napirendre. Hozzátette, hogy Malmö környékén kezelhetetlen a helyzet és ez az elhibázott svéd bevándorláspolitikának az eredménye. Csak 2019-ben több mint 100 robbantást követtek el a skandináv államban.

Svédországban mostanra szinte mindennapossá váltak a lövöldözések és a robbantások.

Tavaly több mint 100 robbantást történt. A BBC cikke szerint a feltételezett elkövetők olyan Svédországban született migránsok voltak, akik nem tudtak integrálódni. Szakértők szerint a drogpiacért küzdő migránsbandák brutális támadásokkal akarják megfélemlíteni egymást.

Brüsszelben a 2015-ös migránsválság óta most foglalkoztak először a svédországi helyzettel.

Az erőszak, ami a szervezett bűnözéshez köthető, egy komoly probléma Európa számára. Az én országomban, Svédországban már eszkalálódott a helyzet. Tavaly 40 embert halt meg lövöldözésben, az országban 200 alkalommal robbantottak, főleg Malmö-ben. Egy nőt például úgy lőttek le, hogy a kezében tartotta csecsemőjét. Ezek a jelenségek olyan gyakorivá váltak, hogy Dánia határellenőrzést vezetett be a két országot összekötő hídon, hogy megvédjék saját állampolgáraikat

- mondta Tomas Tobé, Néppárti képviselő.

Tomas Tobé szerint az csak ront a helyzeten, hogy a migránsproblémát a szociáldemokraták megpróbálják letagadni. 

A szocialisták most is mindent megtettek, hogy a migráns bűnözés témája ne kerüljön napirendre a plenáris ülésen - erről már Hidvégi Balázs beszélt a hír televíziónak. Az EP-képviselő kiemelte: a magyar kormány érdeme, hogy a téma végül nyilvános vitára került.

Hidvéghi Balázs hozzátette: a tömeges bevándorlásnak a negatív következményei katasztrofálisak, erre pedig egyre több a bizonyíték.

 

Hír TV