2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Mindent beismert a fiatal hekker

Elfogták az adatlopással gyanúsított német férfit, aki politikusok és más közéleti személyek személyes adatait töltötte fel az internetre. A fiatal elkövető beismerte tettét. Az ügyészség szerint egyelőre nincs arra utaló jel, hogy más is részt vett volna a bűncselekményben.

  • Mindent beismert a fiatal hekker

Elfogták, kihallgatták, majd újra szabadlábra helyezték azt a fiatal férfit, aki a gyanú szerint a német történelem legnagyobb kibertámadását vitte véghez múlt héten. A 20 éves diák bevallotta tettét, a rendőrségnek azt mondta, azért követte el a bűncselekményt, mert felidegesítették az hekkelésben érintett személyek nyilatkozatai és ígéretei.

„Mindenre kiterjedően elismerte az ellene szóló állításokat és bevallotta tettét. Saját bűntettei mellett további információval is szolgált” – mondta Georg Ungefuk, frankfurti államügyész.

Megközelítőleg ezer ember, köztük politikusok, közéleti személyek, művészek és újságírók személyes adatai kerültek nyilvánosságra. Köztük van Angela Merkel is, bár egyelőre úgy tűnik, bizalmas információ nem szivárgott ki a német kancellár irodájából. Az első sajtóértesülések az oroszok közreműködését sem zárták ki, ám az államügyész kijelentette, erre utaló jel nincs.

„A kihallgatás során a vádlott azt állította, hogy az adatkémkedésben és az illetéktelen adatok kiadásában egyedül vett részt. A vizsgálatok egyelőre nem tártak fel bizonyítékot harmadik fél részvételére, de a továbbiak során erre is külön hangsúlyt fektetünk. A vádlott azt állította, az érintett személyek nyilatkozatai dühítették fel, ez motiválta tettében” – tette hozzá Georg Ungefuk.

A Német Információtechnikai és Biztonságtechnikai Szervezet már decemberben felfigyeltek a hekker támadás jeleire, de azt állítják, nem volt lehetőségük megelőzni a kibertámadást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!