2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 03:00

Külföld

Minden készen áll, hogy leereszkedjen a kristálygömb + Videó

New Yorkban szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek a szombat esti szilveszteri ünnepségre. Több ezer egyenruhást vezényelnek ki a Times Square-re, ahol már minden készen áll a hagyományos utcai rendezvényre.

A Times Square-en már javában zajlanak az előkészületek a hatalmas szilveszteri utcabál előtt, amelyre idén is több mint egymillió résztvevőt várnak. New York vezetése szigorú biztonsági intézkedéseket vezetett be az óév utolsó napjára. A térre érkezőket alaposan átvizsgálják majd a felállított ellenőrző pontokon. Hátizsákot és alkoholt nem lehet bevinni, a helyszínt pedig háromezer biztonsági kamerával figyelik, valamint lovas és civil ruhás rendőrök és helikopterek biztosítják.

Az est fénypontja ezúttal is a kristálygömb leeresztése lesz, amely 1907 óta hagyomány. „A kristálygömb a reményt szimbolizálja az egész világ számára, és mint ilyen, igazi metafora” – fogalmazott az esemény egyik főszervezője, Tim Tompkins.

A visszaszámlálás éjfél előtt egy perccel kezdődik. Amikor a 32 ezer LED-fénnyel kivilágított, több mint öttonnás kristálygömb földet ér, a fényei kihunynak. Ezután tűzijáték kezdődik, és egy tonna konfettit szórnak a résztvevők közé, ezzel hivatalosan is kezdetét veszi a 2012-es év.

Az ünnepséget várhatóan egymilliárd ember követi majd figyelemmel a tévéképernyők előtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!