2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Milliónyi muszlim fiatal indulhat el hamarosan Algériából Európába

Az új típusú invázióról és Abdelaziz Bouteflika esetleges újraválasztásáról írt Éric Zemmour a Le Figaro hétvégi számában. A legnagyobb francia esszéista, Orbán Viktor és a magyar modell tisztelője úgy látja, hogy az algériai elnök ma egy olyan üzleti és katonai alapú kamarilla politika megtestesítője, amely a zsaroláson alapul és a hatalom mindenáron való megtartása a célja. Akár a „Bouteflika vagy a háború” szlogent is társítani lehetne hozzá, Charles de Gaulle „vagy én, vagy a káosz” híres mondása után szabadon.

  • Milliónyi muszlim fiatal indulhat el hamarosan Algériából Európába

Az észak-afrikai arab tradíciók alapján az 5-ös számnak különös jelentősége van: túlmenően azon, hogy az iszlám 5 pillérét szimbolizálja, egyben a harmóniát és a boldogságot is jelenti. Algériában úgy tűnik, megtörőben van az 5-ös számnak a varázsa, és immáron a boldogtalanság jelképévé vált.

Az olaj- és gázbevételeire épülő országnak rossz a közérzete, amit az elképesztő és kezelhetetlen demográfiai robbanással, a járványszerű korrupcióval és a készpénzforgalomra épülő gazdasággal jellemezhetünk.

Az 5-ös szám most inkább tragédiát jelent Algériának, és ezt Bouteflika elnök várhatóan 5. elnöki ciklusa szimbolizál. Bouteflika, Zemmour szavaival élve igazi múmiaként kóvályog Algéria és Grenoble között, ahol a háziorvosa van, miközben Algéria fővárosban, Algírban tüntetés tüntetést ér hónapok óta.

A teljes írás az Origón olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!