2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Külföld

Migránsoknak hamisítottak vízumokat

Több mint 120 hamis vízumot állított ki a svéd bevándorlási hivatal egyik munkatársa a migránsoknak, hogy az országban maradhassanak. Stockholm nem, Koppenhága azonban szigorított menekültpolitikáján, és meghosszabbította a korábban bevezetett határellenőrzést a dán-német határon.

  • Migránsoknak hamisítottak vízumokat

Svédország is azon uniós tagállamok között van, amely a 2015-ös migrációs válság kezdete óta tömegével fogadja be a menekülteket. A skandináv jóléti állam sok ezer, más források szerint több tízezer bevándorlónak nyújtott menedéket.

A stockholmi kormány ráadásul bizonyos esetekben alanyi jogon a pénzügyi támogatás mellett ingatlant és személygépkocsit is biztosított a migránsoknak.

Bár az országban drasztikusan megugrott a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények, köztük gyilkosságok száma, a kormány érdemi szigorítást nem vezetett be.

Több kutatás is bebizonyította, hogy az engedékeny politika kedvez a korrupciónak.

Svéd médiaforrások arról számoltak be, hogy a bevándorlási hivatal egyik munkatársa több mint 120 hamis vízumot állított ki a migránsok részére, hogy az országban maradhassanak.

Az alkalmazott pénzért cserébe hamisított dokumentumokat, ezt azonban hivatalosan még nem erősítették meg a hatóságok.

Az ügyészség közlése szerint a gyanúsított legalább egy embercsempész-hálózattal működött együtt, és több tettestársa is van. A nyomozás érdekében azonban további információkat nem közölt a szerv.

Stockholm a történtek ellenére sem változtat menekültpolitikáján, és nem követi Koppenhága példáját.

Dánia pénteken döntött úgy, hogy novemberig meghosszabbítja az az ideiglenesen visszaállított határellenőrzést Németországgal közös határán.

A skandináv állam menekültügyi és integrációs minisztere szerint biztonsági okok és az országba érkező menedékkérők ellenőrzése miatt szükséges az intézkedések időbeni kitolása.

Koppenhága 2016 elején döntött a határellenőrzés visszaállítása mellett.

Hír Tv

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Közben a TASR közszolgálati hírügynökség jelentése szerint Juraj Blanár külügyminiszter megerősítette, hogy ő fogja helyettesíteni Robert Ficót az ukrajnai helyzettel kapcsolatban júniusban, Svájcban rendezendő konferencián.
Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Elég lesz, túl sok a „buzulás” – hangzott el a pápa szájából az olasz püspöki kar zárt ülésén a minap, utalva arra, hogy ne engedélyezzék a homoszexuális szeminaristák felvételét. Erről írt a The Guardian brit napilap. Ferenc pápa oldott beszélgetésen mondta ezt az olasz püspökök társaságában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!