2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Migránsok százait vette fel az olasz parti őrség Málta térségében

Mintegy hatszáz migránst vett fel az olasz parti őrség a máltai felségvizeken egy bajba jutott halászhajó fedélzetéről vasárnap.

  • Migránsok százait vette fel az olasz parti őrség Málta térségében

A műveletet, amelyet rossz időjárási körülmények nehezítettek, Szicíliától 315 kilométerre délre, a máltai felségvizeken hajtották végre.

Az olasz sajtó tudomása szerint a migránsokat Szicíliára fogják vinni, ahol Augusta és Catania kikötőiben már felkészülnek az emberek fogadására.

Az olasz parti őrség időközben két másik bárka fedélzetéről további 276 illegális bevándorlót vett fel Lampedusa partjainál.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint az idén eddig 32 769 menedékkérő érte el Olaszország partjait, a legtöbbjük elefántcsontparti, guineai, illetve pakisztáni állampolgár. Az olasz kormány becslései szerint a migránsok befogadásának költségei idén 853 millió eurót (319 milliárd forint) tesznek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!