2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Közelünkben a Kelet 03:00

Külföld

Migránsok öltek Franciaországban

Három illegális migráns a tüntetők közé hajtott egy gazdatüntetés alatt Franciaországban, ahol halálra gázoltak egy állattenyésztő nőt és kislányát. Mindhármukat kiutasították már, mégsem tudták kitoloncolni őket – írja az Origo.

  • Migránsok öltek Franciaországban

A német gazdák követeléseihez hasonlóan most már Franciaországban is tüntetnek a gazdák, utakat, autópályákat zárnak le és egyértelműen megfogalmazták követeléseiket: az adminisztráció egyszerűsítése mellett követelik, hogy a kormányzat ne tiltsa be a növényvédő szereket, illetve a gázolaj folyamatosan emelkedő árát fagyasszák be.

A kedd hajnali kegyetlen gázolás az egyik demonstráción történt és egész Franciaországot megrázta.

Egy autó belehajtott a gazdák által emelt útzárba az Ariège-megyei Pamiers-ben. Elgázolt egy állattenyésztő házaspárt és 12 éves kislányukat. Az anya azonnal meghalt, a kislányt mentőhelikopterrel vitték kórházba, de ott ő is meghalt. Az autóban három illegális migráns ült, akiket őrizetbe vettek.

Sajtótájékoztatóján Ariège prefektusa kiemelte, az útlezárás megfelelt minden szabálynak, és az autóban ülők pontosan tudták, hogy tilos behajtani. A kocsiban egy migráns házaspár és szintén bevándorló barátjuk ült. Emberölés miatt nyomoznak ellenük.

Később kiderült, a három örmény bevándorlót már decemberben kiutasították, de eltűntek és a rendőrök nem találták őket. Most egyikük - a sofőr - ellen emberölés miatt nyomoznak, a másik kettő kiutasítási őrizetben van.

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!