2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:15

Külföld

Migrációs viták miatt eshet el Ukrajna az amerikai hadisegélytől + videó

Rakétákkal és drónokkal támadta Ukrajnát az orosz hadsereg. Moszkva közben állítása szerint megsemmisítette az ukrán hadsereg egyik vezetési pontját. Ukrán csapatok pedig sikeres hadműveletek sorozatát hajtották végre a Dnyeper folyó keleti partján. Sajtóhírek szerint a herszoni terület oroszok által megszállt részén több hídfőállást is létrehoztak. A brüsszeli Politico pedig arról ír: belpolitikai viták miatt Kijev eleshet az amerikai támogatástól.

  • Migrációs viták miatt eshet el Ukrajna az amerikai hadisegélytől + videó

Az orosz hadsereg tíz Shahed típusú támadó drónnal támadta Ukrajnát. Az ukrán hírügynökség szerint ezek közül kilencet likvidált az ukrán légvédelem. Közben földalatti iskolák építésén dolgoznak Harkivban, mivel a régiót nap mint nap orosz légicsapások fenyegetik.

"A szerkezetek ellenállnak a rakéták közvetlen találatainak. Legfeljebb 500 fő befogadására tervezték őket. Lesz mellékhelyiség, önálló áramforrás, dízel generátor, vízellátás, szennyvíz, és minden, ami az oktatási folyamathoz szükséges" - mondta el a tervező.

Moszkva közben arról számolt be: az orosz légierő Donyeck közelében megsemmisítette az ukránok egyik vezetési pontját, amelyben több dandár parancsnoki állománya tartózkodott.

Eközben sikeres hadműveletek sorozatát hajtották végre az ukrán csapatok a Dnyeper folyó keleti partján és több hídfőállást is létrehoztak.

Oroszország a héten először ismerte el, hogy ukrán csapatok keltek át a folyón.

Volodimir Zelenszkij közösségi oldalán mondott köszönetet a katonáknak. Telegram oldalán úgy fogalmazott:

A Herszoni területen a bal parton vannak a harcosaink. Köszönetet mondunk az erejükért és az előrenyomulásukért. Dicsőség mindenkinek, aki Ukrajna szabadságáért és igazságáért harcol!

Az orosz elnök is megszólalt, ő azonban nem a katonák, hanem Oroszország gazdasági teljesítményét méltatta:

"Magabiztosan mondom, Oroszország gazdasági növekedése három százalék felett lesz. Nem kérkedek azzal, hogy ez egy Európai országban milyen eredmény lennem ugyanis nem szeretném, hogy arrogánsnak tűnjek"

- fogalmazott Vlagyimir Putyin.

Közben a brüsszeli Politico úgy értesült, hogy az amerikai kongresszusban zajló viták miatt fennáll a veszély, hogy Ukrajnától megvonják az anyagi támogatást. A republikánusok ugyanis csak akkor szavazzák azt meg, ha a demokraták hozzájárulnak az amerikai menedékjog szigorításához. Ezt viszont régóta ellenzi a baloldal.

Nyitókép: Bloomberg

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Politico: a szankciók elhibázottak

Politico: a szankciók elhibázottak

A Politico hasábjain elemzi az orosz–ukrán háborút Andreas Umland, a Svéd Nemzetközi Ügyek Intézete Stockholmi Kelet-európai Tanulmányok Központjának elemzője, aki szerint a Nyugat nem elég határozott Oroszországgal szemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!