2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Radar 17:10

Külföld

Migrációs nyomás a déli határon, újabb elmarasztalás Brüsszel részéről

Illegális bevándorlók lepték el a magyar-román-szerb határ közelében fekvő Magyarmajdányt. A vajdasági településen már csaknem 500 migráns él, akik hazánkon keresztül akarnak belépni az Unió területére, de a hatóságok ezt megakadályozzák. Az Európai Unió Bírósága eközben újabb kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, éppen a menedékkérők kitoloncolása miatt.

  • Migrációs nyomás a déli határon, újabb elmarasztalás Brüsszel részéről

A 180 fős szerbiai falu lakossága néhány hónap alatt 2 és félszeresére nőtt, miután a bevándorlók gyakorlatilag megszállták települést.

A Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezett illegális menekültek elhagyott házakban, istállókban és lakatlan viskókban húzzák meg magukat. Számukat csaknem 500 főre teszik a hatóságok, és többségüket nem regisztrálták.

Miután a déli határzár miatt nem tudnak belépni Magyarország területére, ezért a közeli Románia érintésével próbálnak bejutni hazánkba, hogy onnan aztán Nyugat- és Észak-Európába induljanak tovább.

A helyiek nem örülnek a bevándorlóknak, sokan pedig félnek tőlük.

A bevándorlók napi szinten próbálnak tömegesen átjutni a magyar-szerb határon, de a hatóságok visszatartják őket. Akik mégis beléptek az országba, azokat pedig kiutasítják.

Ezt azonban nem nézi jó szemmel a brüsszeli elit. Az Európai Bizottság többször is az Unió bíróságához fordult. A testület azt sérelmezte, hogy a migránsok csak a tranzitzónában adhatták be menedékkérelmüket.

A bíróság legutóbb csütörtökön mondta ki, hogy álláspontja szerint jogellenes Magyarország részéről a kitoloncolások egy része. Sőt, a bíróság nem csak ismertette véleményét, hanem újabb kötelezettségszegési eljárást is indított hazánkkal szemben.

Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán reagált a döntésre. Azt írta, a bírói határozat okafogyott, hiszen a tranzitzónákat már korábban bezárták. A tárcavezető hozzátette, a határőrizetet továbbra is fenntartja a kormány.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Ma kiderülhet, hogy Magyar Péterék csatlakoznak-e az Európai Néppárthoz. A politikus emellett azt is bejelentheti, hogy végül felveszi-e az EP mandátumát. Bár korábban többször hangoztatta, hogy nem megy ki az Európai Parlamentbe, de végül ezt megszavaztatta követőivel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!