2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

A közismert konzervatív televíziós személyiség, a Fox News kommentátora, Tucker Carlson úgy véli, hogy a balliberálisok egész egyszerűen azért nem hajlandóak nevén nevezni a keresztényellenes támadásokat, mert saját maguk is ellenzik a kereszténységet.

  • Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

Tucker Carlson, az amerikai Fox News csatorna jobboldali kommentátora szerint nincs mit szépíteni azon, hogy a húsvéti Srí Lanka-i terrortámadás-sorozatot számos amerikai balliberális politikus, így például Barack Obama és Hillary Clinton is nem a keresztények vagy a katolikus keresztények elleni támadásként, hanem, mint a "húsvétot ünneplők" ellen indított terrorakciókként írta le a közösségi médiumokban megnyilvánulva.

A közismert konzervatív televíziós személyiség úgy véli, hogy a keresztények elleni támadásokat a balliberálisok egész egyszerűen azért nem hajlandóak nevükön nevezni, mert saját maguk is keresztény- és kereszténységellenesek.

A húsvét ünneplői helyett miért nem mondják ki nyíltan azt, hogy keresztények voltak a terrortámadás célpontjai és áldozata? Nem létezik olyan, hogy a <<húsvétimádók vallása>>."

– fogalmazott a jobboldali újságíró, hozzátéve, hogy természetesen az ilyen fajta eufemizmus használatának mindig van oka.

Jelen esetben például az, hogy a bevándorláspárti amerikai politikusok attól tartanak, hogyha a keresztények megtudnák az igazat, miszerint ellenük irányult az iszlamisták támadása, akkor azok azonnal fegyveres keresztes hadjáratot szerveznének a terrorakció miatt. 

Tucker Carlson felhívja a figyelmet arra is, hogy nem az elhallgatás az egyedüli baloldali válasz a történtekre, mert például egy másik, szintén keresztényellenes gondolatiság áll a Washington Postnak azon cikke mögött is, amely a terrortámadásból főként azt a következtetést vonta le, miszerint a Srí Lanka-i merényletek felkorbácsolták a nyugati szélsőségesek haragját.

Ezzel pedig azt sugallja a baloldali lap, mintha az lenne a helyzet, hogy aki felháborodik a keresztény templomok elleni merényleteken, az gyakorlatilag csakis egy szélsőséges náci lehetne.

Tucker Carlson úgy véli, hogy a hivatalos amerikai állami szervezetek és a közigazgatás sajnos emberemlékezet óta nem állt ki nyíltan a támadásoknak kitett keresztények mellett a világon sehol, aminek az lehet az oka, hogy a Washington Posthoz hasonló médiumok évtizedek óta kizárólagos módon meghatározzák az amerikai közgondolkodást, és a mai napig a többség ezért nem mer szembeszállni a keresztényellenes szemléletmóddal. 

888.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!