2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Mi Hazánk: Épüljön katolikus kápolna a sírkertben!

MTI

2019. június 19., szerda 11:31

A Mi Hazánk Mozgalom képviselői költségvetési módosító javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésben annak érdekében, hogy katolikus kápolna épülhessen az úzvölgyi katonatemetőben magyar állami támogatással - közölte a párt alelnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese 50 millió forint megszavazását fogja kérni a parlamenttől erre a célra - közölte Novák Előd.

Azt mondta, a magyar államnak a javaslat támogatásával is ki kell nyilvánítania, hogy a "temetőben nincs keresnivalója a románoknak, legalább a halottainkat ne lopják el". Jelezte, azt követően kezdeményezik a kápolnaépítést, hogy egy román képviselő román kormányzati segítséget kért azért, hogy román ortodox kápolna épüljön az úzvölgyi sírkertben.

Úgy vélekedett, a román térhódítás keretében kétnaponta avatnak fel egy ortodox templomot Romániában. Ehhez a térhódításhoz asszisztál a magyar külügyminiszter is akkor, amikor szó nélkül elfogadta azt, hogy román állami tulajdonba kerüljön a temető, miközben ezt a tervet ellenzi az RMDSZ is - mondta Novák Előd.

Arról is beszámolt: a Mi Hazánk nemzetközi kampányt indított Tégy a magyargyűlölet ellen! elnevezéssel. Első lépésként az úzvölgyi katonatemető meggyalázásával kapcsolatos petíciójukat eljuttatták a budapesti külképviseletek vezetőinek.

A Mi Hazánk továbbra is követeli a román nagykövet kiutasítását Magyarországról, illetve a magyar-román alapszerződés felülvizsgálatát.

MTI