2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Mexikói: előrelépés történt a Washingtonnal folytatott tárgyalásokon

Mexikói tisztségviselőknek sikerült némi előrehaladást elérniük az amerikai féllel a közös határ mentén kialakult migrációs válság kezelésében - mondta csütörtökön Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter a Washingtonban tartott megbeszéléseket követően.

  • Mexikói: előrelépés történt a Washingtonnal folytatott tárgyalásokon

"Ma délután folytatjuk a tárgyalásokat. Még nem végeztünk. Azt hiszem, hogy sikerült előrehaladást elérnünk" - mondta.

Mexikói és amerikai tisztségviselők szerdán is megbeszéléseket folytattak a Fehér Házban. Donald Trump amerikai elnök ezzel kapcsolatos Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott: bár történt előrelépés, az még "közel sem elegendő".

Alelnöke, Mike Pence azt írta - szintén a Twitteren -, hogy világossá tette a mexikói küldöttség számára, országának többet kell tennie a déli határon kialakult, sürgős megoldást igénylő válság kezelése érdekében.

Mexikó és az Egyesült Államok egyelőre nem tudott megállapodni Washingtonnak arról a követeléséről, hogy Mexikó jelentős mértékben szorítsa vissza az amerikai határra érkező illegális bevándorlók számát, ha azt akarja, hogy Donald Trump elálljon attól a tervétől, hogy napokon belül ötszázalékos vámot vet ki minden mexikói árura.

Közben Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök bejelentette, hogy szombaton megmozdulást tartanak Tijuana határvárosban a "nemzeti egységért", hogy "megvédjék Mexikó méltóságát", egyúttal a "barátság megőrzéséért" az Egyesült Államokkal.

Trump a múlt héten jelentette be, hogy az Egyesült Államok június 10-étől az amerikai piacra irányuló teljes mexikói exportra 5 százalék büntetővámot vet ki, hacsak Mexikó nem tesz azonnali intézkedéseket az egyre nagyobb számban érkező közép-amerikai illegális bevándorlók feltartóztatásáért. Fenyegetése értelmében a vámtarifa havonta újabb 5 százalékponttal emelkedne, és így októberre elérné akár a 25 százalékot.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!