2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Meteoritbecsapódás: égbe szökött az üveg ára

Egy nap alatt háromszorosára nőtt az ablaküveg ára az Urál menti városban – a pénteki meteoritbecsapódás után. Az emberek megrohanták az üzletet, hogy a mínusz 20 fokos időben megjavíthassák az ablakokat. Több mint 1200-an sérültek meg, a legtöbben a betört ablakok üvegszilánkjaitól.

Cseljabinszkban háromszorosára emelkedett az üveg ára a pénteki meteoritbecsapódás után. Az ok egyszerű: hatalmasra nőtt a kereslet, hiszen 4000 épület rongálódott meg. A robbanások 200 ezer négyzetméter ablaküveget törtek be.

„A normál ablaküvegért 550 rubelt fizettem, ami jóval több, mint korábban. A kerti ablaküveg még ennél is több lesz, mint a normál, ha a hagyományos is megdrágult" – fogalmazott egy helyi lakos.

Új fegyver?

Sokan amúgy kétlik, hogy egy meteorit csapódott be. Az egyik nacionalista politikus szerint az amerikaiak teszteltek egy új fegyvert. Először a helyiek is hasonlóra gyanakodtak.

„A gyerekek nem ijedtek meg egyáltalán. Az iskola mögé rohantak, de onnan semmit sem lehetett látni. Először azt hittük, atomrobbanás volt, de nem úgy tűnt, mintha gombafelhő lenne. Csak egy nagy, fehér füstoszlop volt” – fogalmazott az egyik orosz tanár.

A másodpercenként 30 kilométeres sebességgel száguldó tárgy átmérője a NASA szakembereinek becslése szerint 17 méter lehetett, mielőtt a Föld légkörébe lépett. Felrobbanása után 30 atombombányi energia keletkezett.

Meteoritot észleltek pénteken a Kaliforniai-öbölben is, ezt útközben örökítették meg egy autóból. A szakemberek szerint a jelenségeknek nincs köze ahhoz a fél focipálya nagyságú kisbolygóhoz, amely minden eddiginél közelebb haladt el a Föld mellett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

Több mint egy millió civil élete kerül veszélybe, ha Izrael megkezdi a rafahi menekülttábor ostromát. Bár a zsidó állam már elfogadta a támadás tervét, az amerikai elnök még bízik abban, hogy sikerül a Hamászt meggyőzni a gázai tűzszünetről szóló tárgyalásokon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!