2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Külföld

Merényletet követtek el Északkelet-Szíriában

Tizennégy ember - közöttük kilenc polgári személy - meghalt szombaton az északkelet-szíriai Báb városában egy pokolgépes merényletben - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

A gépkocsiba rejtett pokolgép egy autóbusz-pályaudvar és taxiállomás közelében robbant fel a két éve török ellenőrzés alatt lévő határvárosban - közölte Rámi Abder-Rahmán, a kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező OSDH igazgatója.

Tizennégy - más források szerint tizennyolc - ember meghalt, harminchárman megsebesültek, közöttük egyesek súlyosan.

A merénylet elkövetését eddig egy szervezet sem vállalta magára. A török védelmi minisztérium azt közölte, hogy szíriai kurd harcosok hajtották végre a robbantást.

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egykori erőssége, Báb 30 kilométerre északra fekszik Aleppótól. Számos erőszakcselekmény, köztük több gyilkosság színhelye volt a város, amióta a szíriai szövetségeseik támogatásával a török erők elfoglalták - közölte az OSDH.

A török hadsereg az Iszlám Állam ellen folytatott hadművelet során foglalta el a várost 2017-ben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Francia-brit feszültség a migránsválság miatt

Franciaország nem hagyja magát zsarolni a britektől – közölte Gérald Darmanin francia belügyminiszter Calais-ban. 2021. november 29.

Nagy-Britannia összehívta a G7-ek egészségügyi minisztereit

Jelenleg Nagy-Britannia látja el a soros elnökséget a G7 csoportban. 2021. november 29.

Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke: Az omicron nem okoz súlyos covid-betegséget

Az omicron már több európai országban is megjelent. 2021. november 28.

Legfrisebb híreink

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!