2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Merényletet akartak elkövetni II. Erzsébet ellen

Iszlamista terroristák merényletet terveztek a brit királynő ellen. A szigetországban a száz éve kitört első világháború hősi halottaira emlékeznek a hétvégén. Londonban a szeptember 11-ei terrortámadások óta nem volt olyan magas a biztonsági készültség, mint most.

Egy nyugat-londoni házban élt az egyik feltételezett merénylő. A húszéves muszlim fiatalembert és három társát pénteken fogta el a Scotland Yard terrorelhárító egysége. „Jó srácnak tűnt. Egy iskolába jártunk, és sokat fociztunk is együtt. Jó gyerek volt. Nem értem, hogy miért volt szükség erre a rajtaütésre” – mondta a Nyugat-Londonban élő gyanúsított egyik szomszédja.

Sajtóértesülések szerint a merénylők célpontjai közjogi méltóságok lettek volna. Nagy-Britanniában hétvégén emlékeznek meg a száz éve kitört első világháború hősi halottairól. David Cameron miniszterelnök az áldozatokra emlékeztető kerámia-pipacsmezőnél rótta le kegyeletét a Tower kertjében. A The Sun című bulvárlap úgy tudja, hogy II. Erzsébet királynőre szombat este támadtak volna rá késsel egy emlékműsor alatt. Az eredeti tervek szerint az uralkodó részt vesz és koszorút helyez el a vasárnapi központi megemlékezésen is Londonban.

A rajtaütés után a hatóságok fokozták a biztonsági készültséget, a szigetországban a 2001. szeptember 11-ei merényletek óta nem vezettek be olyan szigorú intézkedéseket, mint most. Egyelőre nem tudni, hogy az őrizetbe vett négy férfi tagja volt-e valamelyik terrorszervezetnek, de a brit kormány a közelmúltban már figyelmeztetett arra, hogy az Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezethez csatlakozott britek hazatérésük után merényleteket hajthatnak végre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!