2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Meredeken emelkedik a napi fertőzések száma egész Európában

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma az európai országokban. Németországban és Nagy-Britanniában több havi, míg Csehországban és Franciaországban minden korábbi rekord megdőlt az egy nap alatt jelentett fertőzések számában. Ausztriában és Spanyolországban is mától újabb szigorítások lépnek életbe. Utóbbi államban több ezren tiltakoztak a korlátozások ellen.

  • Meredeken emelkedik a napi fertőzések száma egész Európában

200 rendőr ellenőrzi a mától életbe lépő szigorítások betartását Spanyolországban.

Az első két napban nem bírságolják meg a szabályszegőket.

A madridi régió hét településén, valamint a főváros hat kerületében korlátozzák az emberek szabad mozgását, akik csak meghatározott esetekben hagyhatják el a lakhelyük szerinti kerületet vagy települést.

A 6 és félmillió lakosú tartományban a szigorítások több mint 850 ezer embert érintenek. A kijelölt zónákban bezárnak a játszóterek és a parkok, az üzletekben, éttermekben pedig a felére csökkentik az egyszerre fogadható vendégek számát. A boltoknak és a vendéglátóhelyeknek este 10 órakor be kell zárniuk.

Madridban több ezren tiltakoztak a szigorítások ellen.

A szigorú korlátozások Madrid központját szinte egyáltalán nem érintik. Az új szabályok elsősorban olyan negyedekre vonatkoznak, amelyekben nagyrészt szegények és bevándorlók élnek.

Spanyolország a legfertőzöttebb uniós állam

Az Európai Unió legfertőzöttebb állam Spanyolország. A dél európai országban eddig már csaknem 660 ezer ember kapta el a fertőzést.

Mától Ausztriában is újabb szigorítások lépnek életbe. A zárt térben tartott magánjellegű rendezvényeken maximum 10 fő vehet részt. Ez alól csak a vallási események és temetések kivételek. Az éttermekben a vendégeknek is maszkot kell hordaniuk, amit csak akkor vehetnek le, ha a saját asztaluknál foglalnak helyet. A szabadtéri piacokon és vásárokon is kötelező az orr és száj eltakarása.

Több havi rekord dőlt meg Németországban és Nagy-Britanniában is

 

Németországban és Nagy-Britanniában több havi rekord dőlt meg az egy nap alatt jelentett megbetegedések számában. A szigetországban már csaknem 395 ezer embernek lett pozitív a koronavírus tesztje.

Csehországból is aggasztó járványügyi adatok érkeznek. A kormány rendkívüli állapotot hirdethet, ha tovább emelkedik a napi új esetek száma. A V4-államban már több mint 49 ezren fertőződtek meg.

Prágában egyedülálló koncertet rendeztek. A szervezők szerint már mindenki belefáradt a világjárványba, ezért is rendezték meg az úszószínpados koncertet. A résztvevők csónakokon ülve élvezték az előadást.

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztetett, hogy Európa országainak felében az új esetek száma két hét alatt megduplázódott.

Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Németországban is meredeken felfelé ívelnek a járványügyi görbék.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!