2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Menetrendszerűen érkezett az új Biden-baki + videó

Joe Biden kétszer is összekeverte Gázát Ukrajnával, amikor bejelentette, hogy az USA segélyt nyújt a palesztinoknak – olvasható a Guardian hasábjain.

  • Menetrendszerűen érkezett az új Biden-baki + videó

Újabb Biden-bakiról számolt be a Mandiner. A 81 éves amerikai elnök pénteken megerősítette, hogy humanitárius segélyt dobnak le Gázába, és kijelentette, hogy az USA ragaszkodik ahhoz, hogy Izrael többet tegyen az éhínség és a háború hatásai által sújtottak megsegítése érdekében. Biden a bejelentést az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni washingtoni vendéglátása közben tette.

Biden kétszer is tévesen „Ukrajnának” nyújtott légi segélyekről beszélt, így a Fehér Ház tisztviselőinek tisztáznia kellett, hogy valójában Gázára gondolt.

Az amerikai elnök pénteken a Fehér Házban tartott beszédében így fogalmazott: „Az elkövetkező napokban csatlakozunk jordániai barátainkhoz és másokhoz, akik további élelmiszer- és segélyszállítmányokat juttatnak Ukrajnába”.

Az elnök szerint a Gázába áramló segély közel sem elégséges, mert ártatlan életek és gyermekek élete forog kockán. 

Biden bejelentésére egy nappal azután került sor, hogy a Hamász vezette egészségügyi minisztérium közölte, hogy a háború tavaly októberi kezdete óta 30 000 palesztin halt meg. Az éhínség és a súlyos alultápláltság széles körben elterjedt a Gázai övezetben, ahol mintegy 2,2 millió palesztin szenved súlyos hiányt, mivel Izrael megsemmisítette az élelmiszer-készleteket és súlyosan korlátozta az élelmiszerek, gyógyszerek és egyéb humanitárius szállítmányok áramlását 

Biden elmondta, hogy az USA „továbbra is arra fog törekedni”, hogy más utakat is megnyisson Ukrajnában, beleértve egy tengeri folyosó lehetőségét is a nagy mennyiségű humanitárius segélyek eljuttatására. 

Forrás: Mandiner

Fotó: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!