2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Megvonta Matteo Salvini mentelmi jogát az olasz szenátus

Megvonta Matteo Salvini mentelmi jogát az olasz szenátus. A volt belügyminiszter bejelentette: kész bíróság elé állni az olasz határok védelméért. A jobbközép koalíció vezetője ellen a cataniai ügyészség azért indított eljárást, mert tavaly nyáron öt napig nem engedélyezte a Gregoretti nevű hajó fedélzetén lévő 131 illegális bevándorló partraszállását.

  • Megvonta Matteo Salvini mentelmi jogát az olasz szenátus

Közel hét órán át vitatkoztak a szenátorok Matteo Salvini sorsáról. A kormánypárti Öt Csillag mozgalom, a Demokrata párt, az Élő Olaszország frakció és a többi kisebb baloldali párt voksaival végül megszavazták a volt belügyminiszter mentelmi jogának megvonását. A jobbközép koalícióból a Hajrá Olaszország és az Olasz Testvérek nemmel voksoltak, a Liga szenátorai tartózkodtak. A kormány tagjai távol maradtak.

Salvini a döntés után kijelentette, hogy az olasz határok védelméért kész bíróság elé állni.

A szicíliai ügyészség azután indított eljárást Salvini ellen, hogy tavaly nyáron, még belügyminiszterként, öt napig nem engedte kikötni az olasz katonai hajóval érkezett migránscsoportot. Az ügyészség szerint Salvini túszul ejtette az illegális bevándorlókat, visszaélt hivatali hatalmával és megsértette a nemzetközi konvenciókat.

A mentelmi jog megvonása után a volt belügyminiszterrel szembeni eljárás a szicíliai Catania bíróságra kerül, amelynek meg kell erősítenie a vádakat. Ez pedig Olaszországban több éves tárgyalássorozatot jelenthet. aminek a végén a Liga vezetőjét 15 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Minden korábban mértnél nagyobb arányban, már 17 százalékkal vezet a Marine Le Pen nevével fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés Emmauel Macron elnök liberális pártja előtt Franciaországban. A Híradóban Lille-ből kapcsoltuk tudósítónkat, Zöldhegyi Katalint.
Prágában üléseznek pénteken a NATO külügyminiszterei + videó

Prágában üléseznek pénteken a NATO külügyminiszterei + videó

Prágában találkoznak pénteken a NATO külügyminiszterei azért, hogy előkészítsék a júliusi washingtoni csúcsot. Feltehetően a 100 milliárd eurós ukrajnai alap kérdése, illetve Ukrajna csatlakozása is téma lesz. A Híradóban, a NATO brüsszeli központjából kapcsoltuk Bugnyár Zoltánt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!