2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:25

Külföld

Megvan a Brexit-megállapodás

Aláírták tehát az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok állam és kormányfőinek csúcstalálkozóján Brüsszelben. A zárónyilatkozatban nincs szó az október 31-i dátum meghosszabbításáról, vagyis egyre biztosabbnak látszik a hónap végi kilépés. Azonban a létrehozott új megállapodást szombaton, a londoni törvényhozásnak is el kell fogadnia.

  • Megvan a Brexit-megállapodás

A csütörtök este aláírt megállapodás lényege, hogy az ír határnál nem lesz vámellenőrzés, Észak-Írország pedig a vámunió és a brit vámrendszer része marad.

Habár az állam és kormányfők pozitívnak értékelték az egyezmény létrejöttét, Nagy-Britanniában másként vélekednek erről. Így továbbra is kérdéses, hogy a brit alsóház rábólint-e a megállapodásra.

Aggodalmát fejezte ki Nicola Sturgeon, Skócia miniszterelnöke is, aki a hét elején jelentette be: még az idén kezdeményezi a brit kormánynál az újabb függetlenségi referendum kiírásához szükséges jóváhagyást.

Boris Johnson azonban továbbra is optimista. Biztos benne, hogy a parlament a szombati rendkívüli ülésen megszavazza az új megállapodást.

Kérdéses, hogy a szombati rendkívüli parlamenti ülésen sikerül-e átvinnie a miniszterelnöknek az akaratát. A megállapodást nem támogatja a Nigel Farage vezette Brexit Párt sem. A politikus úgy nyilatkozott: az új megállapodásnak semmi köze a Brexithez. Az észak-írországi Demokratikus Unionista Párt pedig már korábban jelezte: semmiképp sem támogatják az egyezményt. Így tehát könnyen meglehet, hogy ez a megállapodás is elbukik a brit parlamentben.

Zöldhegyi Katalin bejelentkezése Brüsszelből - Ismét megvétózták a bővítést, holnap szavaznak a Brexitről:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Turizmus világnapja

Radar - Turizmus világnapja

Rendhagyó túrákkal várták a látogatókat a lillafüredi Szent István barlangban a turizmus világnapja alkalmából. A cél, hogy felhívják a figyelmet a fenntartható idegenforgalom fontosságára.
Radar – Tükörtojás sütés a betonon?

Radar – Tükörtojás sütés a betonon?

A klímaváltozás a nyakunkon van. Brazília legnagyobb városának utcáján azt demonstrálják hatalmas 3D-s szobrokkal, hogy a globális felmelegedés miatt, hamarosan tükörtojásokat lehet majd sütni az utcán, pusztán a nap erejével.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Felgyorsítja a kiutasításokat az olasz kormány

Felgyorsítja a kiutasításokat az olasz kormány

Tovább szigorít az olasz kormány a migrációs vészhelyzet miatt. Korlátozzák a vízumkérelmek jóváhagyását, és fokozottan ellenőrzik a vasút állomásokat. A közrendre veszélyt jelentő személyek kiutasítását felgyorsítják. Azokra is kiutasítás vár, akik kiskorúnak hazudják magukat.
Félnek a szabadkaiak az illegális bevándorlóktól

Félnek a szabadkaiak az illegális bevándorlóktól

Múlt héten automata fegyverekkel lőttek a magyar rendőrökre a szerb határon. Kedden pedig egy olyan felvételt hozott nyilvánosságra a rendőrség, amelyen egy embercsempész gépkarabéllyal biztosítja a migránsok átkelését a határkerítésen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!