2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Külföld

Megteltek a líbiai menekülttáborok

Újabb centrumokat kellett megnyitni Líbiában a migránsok számára, mert az észak-afrikai országban megteltek a befogadóközpontok. Olaszország két napja cselekvési terv kidolgozására szólította fel az Európai Bizottságot egy újabb bevándorlási hullám elkerülése érdekében.

  • Megteltek a líbiai menekülttáborok

Újabb migránsokat szállítottak Ádenbe egy ideiglenes menekültközpontba a jemeni hatóságok.

A rendvédelmi erők és a határőrök április közepe óta több mint 6 ezer embert tartóztattak fel az arab-félszigeten fekvő országban. A többségében afrikai bevándorlók Szaúd-Arábiába próbáltak eljutni.

A fekete kontinenst elhagyó menekülteket az sem tartja vissza, hogy a polgárháború sújtotta Jemenen kell keresztülmenniük, hogy eljussanak valamelyik gazdag olajállamba.

A migránsok számára azért kellett újabb központot megnyitni, mert az észak-afrikai országban megteltek a befogadócentrumok. Moammer Kadhafi volt líbiai diktátor halála óta súlyos válsággal küzd az ország, ahonnan az elmúlt években tömegével indulnak Európába az emberek.

Ezért is szólította fel Olaszország a hét közepén Brüsszelt, hogy dolgozzon ki cselekvési tervet a líbiai migrációs folyamatok kezelésére. Az Európai Unió egyelőre nem reagált Róma kérésére.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!