2022. 01. 21. Péntek Ágnes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Külföld

Megtartották a magyar pavilon bokrétaünnepét Dubajban

Magyarország Makovecz Imre stílusában tervezett különleges pavilonnal képviselteti magát a 2020-as dubaji világkiállításon. A munkálatok a terveknek megfelelően haladnak. A kiállítás október 20-an kezdődik, de a kiállító országok közül elsőként már megtartották a magyar pavilon bokrétaünnepséget. Dubajból Keszi Dóra küldött tudósítást.

Nagyszabású építkezés zajlik a 2020-as világkiállítás helyszínén, Dubajban. Az októberben kezdődő rangos eseményt első alkalommal rendezik a Közel-Keleten, melynek mottója: Connecting Minds – Creating the Future. Vagyis a szervezők szeretnék összehozni és a jövő érdekében közös gondolkodásra ösztönözni a különböző nemzeteket.

A 190 ország részvételével zajló majd fél éves rendezvénysorozaton, több mint 80 nemzet saját pavilonnal lesz jelen. Köztük Magyarország is, amelyet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa Csernyus Lőrinc tervezett. A magyar stand a hagyományokat és a modernitást ötvözi. A (mögöttem látható) faszerkezetű, kör alaprajzú kiállítási épület a fenntarthatóság és mobilitás jegyében készült. A kiállítás fontos eleme, hogy felhívják a figyelmet a vízkészlet csökkentésére. Ezért a magyar pavilon fő építőanyaga a fa, így az építés során sem kell annyi vizet használni, mint például a betonhoz. Emellett pedig az ország termál- és gyógyvízkincsét igyekszik majd bemutatni. Az expóra 25 millió látogatót várnak. Ez pedig az országimázs építésére ad lehetőséget. Ezért Magyarország célja, hogy legalább kétmillió ember a magyar pavilonhoz is ellátogasson, ahol hat hónapon keresztül mindennap magyar vonatkozású programokat rendeznek.

Érdekesség, hogy a Dubai Expo épületeit a rendezvény vége után sem bontják el, hanem üzleti parkként tovább fog működni.

A Hír Televíziót Keszi Dóra tudósította Dubajból:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csörte: LMBTQ-mesekönyv a svéd óvodásoknak

A nap vitája! A Hír Televízió politikai vitaműsorában bármi megtörténhet, és nincs mellébeszélés. LMBTQ-csomagokkal érzékenyítik a svéd és az osztrák óvodásokat, hazánkban az emberek dönthetnek a gyermekek szexuális neveléséről. 

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!