2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Megszólalt a rasszizmussal vádolt klubvezér

Megszólalt a Los Angeles Clippers kosárlabdacsapat rasszizmussal vádolt tulajdonosa. Donald Sterling azt állítja, nem fajgyűlölő, szerinte megvezették. A kiszivárgott hangfelvétel miatt az NBA arra akarja kényszeríteni, hogy eladja a klubot.

A Los Angeles Clippers csapatánál új, színes bőrű vezérigazgatót nevezett ki az NBA, miután csapat tulajdonosa rasszista botrányba keveredett. „A munkám az, hogy vezérigazgató legyek és biztosítsam, hogy a cég, a hajó tovább haladjon, jó irányba menjen és talán egy másik sebességre is kapcsoljon” – mondta Richard Parsons megbízott vezérigazgató.

Donald Sterling egy kiszivárgott hangfelvételen arra kéri barátnőjét, hogy ne mutatkozzon néger sportolókkal. Sterlinget örökre kitiltották az NBA-rendezvényekről, és a legsúlyosabb, 2,5 millió dolláros vagyis 558 millió forintos bírságot kapta a ligától. Sterling tagadja, hogy rasszista lenne.

Donald Sterling: Nem vagyok rasszista, sosem voltam, és nem is leszek. Nem értem, hogy miért kérdez engem gondolkodásmódról, mit ért gondolkodásmód alatt?Riporter: Az ültetvényes-gondolkodásról ami azt jelenti, hogy ön úgy érzi, hogy birtokolja ezeket a fiúkat?
Donald Sterling: Én birtoklom őket? A játékosaim százmillió dollárt keresnek egy évben, és én birtoklom őket? Néhányan 50 millió dollárt keresnek egy évben.
Riporter: De a felvételen azt mondja: én segítem őket, adok nekik ételt és ruhát.
Donald Sterling: Úgy vélem, hogy én adok lehetőséget nekik, hogy százmilliót keressenek, de nem adok nekik semmit. Higgyen nekem, ezek a fiúk bárhol ennyit kereshetnének.

A 80 éves Donald Sterling 33 éve vásárolta meg a Los Angeles Clipperst 13 millió dollárért, most az NBA arra kényszerítené, hogy eladja a klubot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!