2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

A moszkvai fogoly - Bethlen István

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Megöltek két polgármesterjelöltet Mexikóban

Holtan találtak két polgármesterjelöltet Mexikóban pénteken, ezzel tizenhétre emelkedett a június másodikán tartandó választások előtt meggyilkolt jelöltek száma.

  • Megöltek két polgármesterjelöltet Mexikóban

Az egyik jelöltet, Noé Ramos Ferretizt az észak-mexikói határ menti Tamaulipas államban ölték meg. Ferretiz Ciudad Mante város polgármesteri posztjáért indult az ellenzéki Nemzeti Akciópárt és az Intézményes Forradalmi Párt (PRI) koalíciójának színeiben, amely 2000-ig kormányozta Mexikót.

Tamaulipas régóta szenvedője a drogkartellek területi háborúinak.

Egy másik polgármesterjelöltet a déli Oaxaca államban öltek meg. Alberto García San José Independencia városban jelöltette magát.

Az oaxacai állami ügyészség szerint Garcíát a város közelében lévő víztározó egyik szigetén agyonverték.

"Nem hagyjuk, hogy erőszak döntsön ezeken a választásokon" - írta Alejandro Moreno, a PRI vezetője a közösségi médáiban közzétett bejegyzésében.

A mexikói drogkartellek gyakran követnek el merényleteket polgármesterek és polgármesterjelöltek ellen, hogy így próbálják ellenőrzésük alá vonni a helyi rendőrséget vagy pénzt kizsarolni az önkormányzatoktól.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A békepárti erők EP-győzelme megállíthatja a háborús pszichózist Nyugat-Európában?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!