2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Megöltek egy palesztin fiút egy belga menekültszállón

Elraboltak és megöltek egy 9 éves palesztin kisfiút egy belgiumi menekültszállón. A rendőrök 5, szintén palesztin férfit tartóztattak le, közülük hárman biztosan a belga állam által működtetett menekültszállón laktak. Az antwerpeni ügyészség szerint a táborban működő bűnbanda tagjai 100 ezer euró váltságdíjat követeltek a kisfiúért, akit később összekötözve, egy közeli árokban találtak meg holtan.

  • Megöltek egy palesztin fiút egy belga menekültszállón

Az Antwerpenhez közeli menekültszálláson élt a 9 éves palesztin fiú, 26 éves anyjával és nagybátyjával. Hétfőn este ment biciklizni, majd nyoma veszett. Nagy erőkkel kereste a rendőrség végül szerdán, a menekültszálláshoz közelében egy árokba dobva találták meg a holttestét. Kezét összekötözték, halálát az első szakértői vizsgálatok szerint fulladás okozhatta.

A belga rendőrök gyilkosság miatt indítottak nyomozást. 5 férfit tartóztattak le a 9 éves Daniel megölésének gyanújával, köztük hárman bizonyosan a menekültszállón éltek. A palesztin férfiak 17 és 34 év közöttiek.

A rendőrök szerint a bűnbanda tagjai elrabolták a kisfiút és 100 ezer eurót, több mint 32 millió forintot követeltek érte a menekültszállón élő családjától.

A Hír TV a helyszínen beszélni akart az intézmény vezetésével a biztonsági felügyeletről, és a gyerek elrablása és meggyilkolása után kialakult helyzetről, de a brüsszeli központtól több órás várakozás után nem kaptunk engedélyt.

A 9 éves Daniel nagybátyja azt mondta az ügyet napvilágra hozó helyi újságnak, hogy a menekültszállót az eset után be kellene zárni. Sok gyerek van ugyanis az intézményben, miközben semmilyen ellenőrzés nincs. Az ott lakó családok pánikban vannak a gyerekgyilkosság miatt. Helyi lapok egyébként arról is írnak, hogy az sem biztos, hogy a valódi gyilkosokat vették őrizetbe.

A gyanúsítottak egyelőre előzetes letartóztatásban vannak, további sorsukról kedden dönt az antwerpeni bíróság.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!