2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Külföld

Meghiúsult terrorcselekménnyel vádolják az iráni elnököt

Az iráni elnök állhat egy meghiúsult terrorcselekmény mögött az Iráni Ellenállás Nemzeti Tanácsa szerint. Az emigráns szervezet azt állítja: a június 30-i párizsi nagygyűlésükön bombát akartak robbantani ismeretlenek, a merényletet pedig az iráni kormány rendelte el. Az ügyben négy embert tartóztattak le a hatóságok, köztük a bécsi iráni nagykövetség egyik diplomatáját.

  • Meghiúsult terrorcselekménnyel vádolják az iráni elnököt

Az iráni elnök állt egy párizsi merényletkísérlet mögött - ezt állítja az Iráni Ellenállás Nemzeti Tanácsának tagja. A június 30-ai iráni-ellenzéki tüntetésen robbantottak volna bombát.

A döntés, hogy az iráni ellenállás nagygyűlésén bombát robbantsanak a Nemzetbiztonsági Tanács legmagasabb szintjén került eldöntésre, ahol Rouhani elnök elnökölt és a döntést a rezsim legnagyobb vezetője Ali Khamenei hagyta jóvá - mondta Shahin Gobadi, a tanács szóvivője.

Az ügyben négy embert tartóztattak le köztük a bécsi iráni nagykövetség egyik munkatársát.

A tény, hogy az ausztriai iráni nagykövetség egyik tagja, hivatalos diplomata státusszal ilyen aktívan vállalt részt azt mutatja, hogy az állam cinkos vagy elkövető ebben az ügyben - mondta Eduard Lintner, korábbi belügyi államtitkár.

A merénylet kitervelői közül négy embert Belgiumban és Németországban fogtak el.

A következő szükséges lépések megtételét javasoljuk, hogy ennek a terrorista cselekménynek az elkövetőit bíróság elé lehessen vinni és meg lehessen büntetni politikai részvételtől függetlenül - mondta az Iráni Ellenállás Nemzeti Tanácsának németországi szóvivője, Javad Dabiran.

A június 30-ai párizsi eseményen több ezren vettek részt, köztük Rudy Giuliani is, korábbi New York-i polgármester, aki mostanság Donald Trump ügyvédje.

Talán, amikor a történelem legnagyobb gazdasági hatalma nem üzletel veled tovább akkor látható az a gazdasági összeomlás amit most Iránban látni lehet és ez csak rosszabb lesz. Mert garantálhatom, hogy a szankciók csak erősebbek lesznek - mondta Donald Trump személyes ügyvédje, Rudy Giuliani.

Az iráni kormány tagadta, hogy köze lenne a tervhez sőt az Iráni Ellenállás Nemzeti Tanácsát vádolta meg azzal, hogy ők rendezték meg a támadást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Földrengés volt Nápoly közelében

Földrengés volt Nápoly közelében

Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!