2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Meghiúsult a brit területről indított műholdak pályára állítása

Meghibásodás miatt nem sikerült az első brit területről indított műholdak pályára állítása. A Virgin Orbit azt tervezte, hogy összesen kilenc eszközt lő fel a világűrbe az akció során.

  • Meghiúsult a brit területről indított műholdak pályára állítása

A műholdalak szállító rakétákat a hagyományoktól eltérően nem szárazföldi űrközpontból, hanem egy, erre a célra átalakított utasszállító repülőgép szárnya alól indították volna. Sir Richard Branson milliárdos nagyvállalkozó cégének ez lett volna az első Amerikán kívül végrehajtott kilövése. A cég első műhold felbocsátása 2020 májusában szintén kudarccal végződött.

Magyari Gábort, a Magyar Kutatóűrhajós Program repülésüzemi és képzési vezetőjét kapcsoltuk a részletekkel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!