2021. 10. 25. Hétfő Blanka, Bianka napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Külföld

Meghalt az egyik föld alatt rekedt bányász

Meghalt az egyik bányász azok közül, akik 11 napja rekedtek a mélyben egy bányarobbanás miatt a kínai Jentajban. A további 21 bajbajutott vájár közül 11-en vannak még életben, 10 sorsa ismeretlen. A bánya vezetőit már őrizetbe vették, két városi vezetőt pedig elbocsátottak, mert 30 órás késéssel jelentették a robbanást.

Kérünk bennetek, hogy küldjetek még telefont tartaléknak, ha nem tudjuk felvenni a kapcsolatot, akkor nem talál ránk a segítség - ezt írták a föld alatt rekedt bányászok a mentőcsapatoknak.

A kutatóegységeknek sikerült lefúrni hozzájuk, oxigént, élelmiszert, gyógyszert, kötszereket, vízálló telefont, papírt és ceruzát is lejuttatni nekik.

11 napja 400-an igyekeznek megmenteni a mélyben ragadt 22 bányászt. Egyikük, aki a robbanáskor fejsérülést szenvedett és kómába került, szerdán meghalt.

A mentőegységek most azt tervezik, hogy úgy szélesítik ki a fúrt járatot, hogy azon keresztül egyesével fel tudják hozni a vájárokat. Egy 711 milliméter átmérőjű csatornát alakítanak ki.

Több fúróval dolgoznak, de a művelet lassan halad, mert egy gránitréteget kell áttörniük.

A Jentaj város területén található aranybányában január 10-én történt a robbanás.

A bánya vezetőit őrizetbe vették, két városi vezetőt pedig elbocsátottak.

A kínai törvények szerint ugyanis az ilyen balesetekről egy órán belül kell értesíteni a helyi kormányzatot. A katasztrófát azonban csak 30 órás késéssel jelentették. Azt egyelőre nem tudni, mi okozhatta a robbanást.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Beiktatási beszéde alatt hatalmas pofon kapott egy kormányzó

A magas rangú iráni tisztviselőt a színpadon támadta meg egy férfi. 2021. október 25.

Hegymászókat sodort el egy lavina Ecuadorban

Négy ember meghalt, egy ötödik pedig megsérült egy lavinában az ecuadori hófödte Chimborazo vulkánon. 2021. október 25.

Úgy tűnik, sikerült ellenőrzés alá vonni a tüzet a bajba jutott teherhajón

Lángokban állt a teherhajó Kanada délnyugati partjainál és a sérült konténereiből folyamatosan mérgező gáz szivárgott. 2021. október 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!