2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Külföld

Meghaladta a négyszázat az áldozatok száma

Víz- és gyógyszerhiánytól szenvednek a hétvégi indonéziai szökőár túlélői, akik között nagyon sok a gyerek. Közben a mentőcsapatok folyamatosan próbálják eltakarítani a romokat. A halálos áldozatok száma 429-re emelkedett.

  • Meghaladta a négyszázat az áldozatok száma

Négy nappal ezelőtt érte el a szökőár az indonéziai Java szigetét, ennek ellenére a mentőcsapatok még mindig túlélők után kutatnak. A cunami váratlanul csapott le a Szumátrát és Jávát elválasztó Szunda-szoros partjainál.

„Az első nagy hullám hirtelen jött. Mindenki elkezdett futni amerre csak tudott. A bátyám és gyerekek elbújtak egy autó alatt ők túlélték a katasztrófát. A feleségét és a nővérünket azóta sem találjuk. Mindennap sorra járjuk a kórházakat, de még nem bukkantunk rájuk” – mondta ez a helybeli.

A legfrissebb adatok szerint több mint 400-an haltak meg és körülbelül 1500 a sérültek száma. Félő, hogy a halottak száma tovább emelkedik. A romok eltakarításában és a túlélők utáni kutatásban katonák, rendőrök és civilek is részt vesznek. A hatóságok kutyákat és drónokat is bevetettek.

A mentők hiába próbálnak segítséget nyújtani a bajbajutottaknak, az ivóvíz és a gyógyszerek hiánya nagyban nehezíti a munkájukat. Több mint 16 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

„A katasztrófa után az volt a legfontosabb, hogy menedéket biztosítsunk az embereknek. A Vöröskereszt 22 ivóvíz kocsit telepített. Főként a tiszta ivóvízre és az élelmiszerosztásra koncentrálunk. Nagyon sokan szenvedtek sérülést, ezért mobil klinikákat is felállítottunk” – tudatta a Nemzetközi Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalom egyik munkatársa.

Eközben a szakértők arra figyelmeztettek, hogy újabb cunami várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!