2024. 10. 08. Kedd Koppány napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Megfutamodott Magyar Péter, nem mert kiállni az újságírók elé Strasbourgban + videó

Az Origo információi szerint Magyar Péterre már a teremben ülve vártak az újságírók a ma 13 órára meghirdetett sajtótájékoztatóján Strasbourgban, ám miután hosszú percekig senki nem jelent meg, az újságírók telefonálni kezdtek.

  • Megfutamodott Magyar Péter, nem mert kiállni az újságírók elé Strasbourgban + videó

A telefonhívás során kapták meg az újságírók a tájékoztatást, hogy a Tisza Párt elnöke mégsem áll ki a nyilvánosság elé, a döntést nem indokolták.

Mint ismeretes nem sokkal ezt megelőzően került nyilvánosságra, hogy tovább gyűrűzik a Tisza Párt elnökének diákhiteles botránya, miután a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szabálytalanságokat tárt fel abból az időszakból, amikor Magyar Péter vezette a Diákhitel Központot.

A Kehi 2021-es vizsgálatának megállapításai között szerepeltek többszörösen túlárazott szerződések, kamu megbízások és ajánlatkérések, eleve borítékolható győztesek.

A jelentésből kiderült, hogy a Diákhitel Zrt. akkori beszállítója a PlanB Magyarország Kft., amelyről a Média1 most azt írta, hogy a cég munkatársa akkoriban éppen Magyar Péter öccse volt. A lap úgy tudja,

Magyar Márton, a Tisza Párt elnökének öccse 2019 nyarától dolgozott a PlanB-nek,

munkahelyéről a közösségi médiában is hírt adott annak idején, igaz, ezt később eltüntette.

Az ügyről további részleteket a lenti videóból tudhatnak meg: 

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!