2024. 10. 08. Kedd Koppány napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

A Kehi-jelentés szerint Magyar Péter a saját öccsét alkalmazó céggel kötött tízmilliós szerződést + videó

Magyar Péter öccse fizetési listán volt a Diákhitel Zrt.-nek dolgozó PlanB Kft.-nél. Magyar Péter pedig továbbra is hallgat a Kehi-jelentésről. Hiába kérdezte erről a HírTV, nem akart válaszolni.

  • A Kehi-jelentés szerint Magyar Péter a saját öccsét alkalmazó céggel kötött tízmilliós szerződést + videó

Magyar Péter öccse fizetési listán volt a Diákhitel Zrt.-nek dolgozó PlanB Kft.-nél - jutott a Media1 tudomására. A portál úgy tudja, hogy Magyar Márton épp akkor volt a PlanB Magyarország Kft. munkatársa, amikor a cég a Magyar Péter vezette Diákhitel Zrt. beszállítója volt. Megkeresésükre ezt Magyar Péter és Magyar Márton is elismerte, ők azonban nem látnak semmiféle kivetnivalót ebben.

Egy verőfényes már nem tudom melyik napon tárgyalást folytattam az irodámban, bekopogott a titkárnőm, hogy megérkezett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal - erről még a legelső, a Partizánnak adott interjújában beszélt Magyar Péter. A Tisza Párt jelnelegi elnöke akkor azt állította, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal egy előre be nem jelentett vizsgálatot folytatott a Diákhitel Központnál. A politikus később azt mondta: mindenféle megállapítás nélkül zárták le a vizsgálatot.

Az Átlátszó.hu viszont nyilvánosságra hozta azt a dokumentumot, amelyet a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal készített a Diákhitel Központ Zrt.-nél folytatott vizsgálatáról. A Kehi 2021 augusztusában súlyos megállapításokat tett, előtte jó ideje pedig Magyar Péter vezette a Diákhitel Központot.

Többszörösen túlárazott szerződésekről van szó

A Kehi a következő cégeket emelte ki a jelentésben:

• First Voice Kft.

• HYPERTEAM Kft.

• PlanB Magyarország Kft.

• MESTINT Kft.

• Think&Thank Management Kft.

Az Origo emlékeztetett, a Kehi szerint a PlanB drágán dolgozott: egy 40 oldalas – kétes minőségű – tanulmányt a Z-generációról 4 millió forintért készített el (ez 100 ezer forint/oldalt jelent), egy másik esetben pedig 4,4 milliót kért egy 18 diából álló előadásért.

Azonban most úgy tűnik, még egy szálon kapcsolódott egymáshoz a politikus és a PlanB. A Media1.hu tudomása szerint ugyanis, Magyar öccse, a médiapiacra nemrég médiaszolgáltatóként friss céggel megérkező Magyar Márton 2019 nyarától a PlanB-től kapott fizetést.

Fotó: Magyar Márton

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!