2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Megerőszakoltak és meggyilkoltak egy bolgár oknyomozó újságírót

  • Megerőszakoltak és meggyilkoltak egy bolgár oknyomozó újságírót

Megerőszakoltak és meggyilkoltak egy bolgár oknyomozó újságírót. Szombaton éjjel ölhették meg a 30 éves Viktoria Marinovat. Holttestét a ruszei kikötőben találták meg, szinte felismerhetetlen állapotban. Az újságíró legutóbb egy olyan ügyön dolgozott, hogy Bulgáriában európai uniós megbízásokat szabálytalanul használtak fel helyi építőipari cégek. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez összefüggésben áll-e a gyilkossággal.

Az OCCRP nevű nemzetközi, oknyomozó újságírókat tömörítő szervezet szerint az utolsó anyaga szeptember 30-án ment adásba. Ebben arról volt szó, miszerint Bulgáriában több millió leványi európai uniós megbízást szabálytalanul használtak fel a helyi építőipari cégek. - írta meg a Napi.hu.

„A halál oka fulladás, és a fejet ért nagy erejű ütések” – számolt be a helyi rendőrfőkapitány, Gregorij Gregorijev. „Eltűnt a mobilja, a lakáskulcsai, szemüvege, és ruházatának egyes darabjai is” – tette hozzá. A miniszterelnök, Bojko Boriszov szerint a hatóságok jól végzik a munkájukat, és reményei szerint idő kérdése a tettesek megkerülése, mivel bőséggel áll rendelkezésre DNS-információ az elkövetőkről – számolt be az AFP hírügynökségnek. Hasonló ügyben nyomozott Ján Kuciák a szlovák aktuality.sk oknyomozó újságírója, akit szintén meggyilkoltak, és akinek gyilkosát múlt héten vették őrizetbe a dél-szlovákiai Gútán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!