2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A színésznő

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Megbukott a bizalmatlansági szavazás, lángokba borultak a francia utcák

Ismét heves indulatokkal vonultak az utcára Franciaország több településén. Miután beigazolódott, hogy marad Emmanuel Macron nyugdíjreformja, a tüntetők lángokba borították a városokat. A rendőrség gumibotokkal és könnygázzal próbálta oszlatni a tömeget, többeket letartóztattak.

  • Megbukott a bizalmatlansági szavazás, lángokba borultak a francia utcák

Az ellenzéki pártok egyöntetűen csalódottan fogadták el, hogy nem tudták megakadályozni a törvénymódosítást, amit Emmanuel Macron a parlamentet megkerülve, rendkívüli alkotmányos jogára hivatkozva fogadott el. A nyugdíjkorhatárt 2 évvel megemelte, 62-ről 64-re.

Betört kirakatok, szétdobált biciklik és lángoló hulladékkupacokat borították az utcákat szerte Franciaországban. A bizalmatlansági indítványok megbukásának hírére ismét az utcára vonultak az emberek.

A rendőrök nagy létszámban vonultak a helyszínre. Ahogy az elmúlt napokban, ismét könnygázt és gumibotokat vetettek be a felbőszült tömeg megállítására. A tüntetők ugyanis kövekkel támadtak rá a rendfenntartókra. A hatóságok beszámolója szerint csak Párizsban, éjfélig 142 embert állítottak elő és országszerte legalább 11 rendőr sérült meg az összetűzésekben.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!