2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Megbukott a bizalmatlansági szavazás, lángokba borultak a francia utcák

Ismét heves indulatokkal vonultak az utcára Franciaország több településén. Miután beigazolódott, hogy marad Emmanuel Macron nyugdíjreformja, a tüntetők lángokba borították a városokat. A rendőrség gumibotokkal és könnygázzal próbálta oszlatni a tömeget, többeket letartóztattak.

  • Megbukott a bizalmatlansági szavazás, lángokba borultak a francia utcák

Az ellenzéki pártok egyöntetűen csalódottan fogadták el, hogy nem tudták megakadályozni a törvénymódosítást, amit Emmanuel Macron a parlamentet megkerülve, rendkívüli alkotmányos jogára hivatkozva fogadott el. A nyugdíjkorhatárt 2 évvel megemelte, 62-ről 64-re.

Betört kirakatok, szétdobált biciklik és lángoló hulladékkupacokat borították az utcákat szerte Franciaországban. A bizalmatlansági indítványok megbukásának hírére ismét az utcára vonultak az emberek.

A rendőrök nagy létszámban vonultak a helyszínre. Ahogy az elmúlt napokban, ismét könnygázt és gumibotokat vetettek be a felbőszült tömeg megállítására. A tüntetők ugyanis kövekkel támadtak rá a rendfenntartókra. A hatóságok beszámolója szerint csak Párizsban, éjfélig 142 embert állítottak elő és országszerte legalább 11 rendőr sérült meg az összetűzésekben.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte kedden a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntését, amely elfogatóparancsot adott ki két magas rangú orosz katonai vezető ellen, és hozzátette, hogy nem kerülik el az igazságszolgáltatást.
Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!