2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Megbírságolták Donald Trumpot a volt riválisa ellen indított „komolytalan" per miatt

Egy floridai bíró csütörtökön 937 ezer dollárra büntette Donald Trump volt amerikai elnököt és egyik ügyvédjét, amiért szerinte hamis pert indítottak a 2016-os elnökválasztás állítólagos manipulása kapcsán Hillary Clinton volt külügyminiszter és mások ellen.

  • Megbírságolták Donald Trumpot a volt riválisa ellen indított „komolytalan

    Donald M. Middlebrooks kerületi bíró beadványában Trumpot a "bírósági rendszerrel való visszaéléssel" vádolta meg, amiért politikai célokból komolytalan pereket indított, ami szerinte "aláássa a jogállamiságot, és egyenértékű az igazságszolgáltatás akadályoztatásával".

    A 45 oldalas írásbeli ítéletben hangsúlyozta, "itt egy olyan perrel állunk szemben, amelyet soha nem lett volna szabad benyújtani, amely teljesen komolytalan volt, mind tényszerűen, mind jogilag, és amelyet rosszhiszeműen, helytelen célból indítottak".

    Az ítélet értelmében Trumpnak és ügyvédjének, Alina Habbának a megítélt pénzbírságot ki kell fizetni az ügy alpereseinek.

    Trumpnak a Pulitzer-díj kuratóriuma, Letitia James New York-i főügyész, nagy technológiai cégek és a CNN amerikai hírtévé ellen indított legutóbbi jogi eljárásait idézve a bíró a korábbi elnököt "ötletekben bővelkedő és kifinomult pereskedőnek" nevezte, aki arra használja fel a bíróságokat, hogy "revansot vegyen politikai ellenfelein". Hozzátette: "Ő (Donald Trump) a bírósági eljárással való stratégiai visszaélés mestere".

    Trump annak idején beperelte Hillary Clintont, a Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltjét, azt állítva, ő és más párttársai megpróbálták manipulálni a választást úgy, hogy hamisan megvádolták kampányát az Oroszországgal való kapcsolataival.

    Middlebrooks, akit Bill Clinton elnök nevezett ki 1997-ben, szeptemberben elutasította az ügyet, a keresetet 200 oldalas politikai kiáltványnak nevezte, amelyben Trump felvázolta sérelmeit azokkal szemben, akik ellene voltak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!