2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Megállíthatatlanul terjed a vírus, a járványügy riasztást adott ki

Már több mint 80 ezren betegedtek meg Oroszországban a H1N1-influenzavírustól. A hatóságok riasztást adtak ki, az egészségügyi miniszter gyülekezési tilalmat tervez, sok iskola és óvoda már bezárt.

Gondterhelt arcok egy szentpétervári kórházban. A H1N1-vírus már több mint 20 orosz régióban bukkant fel a múlt héten, és 80 ezer megbetegedéssel elérte azt a szintet, amelynél már riasztást adnak ki a helyi járványügyi hatóságok. A járványügyi szakértő elmondása szerint a több mint ötven régióban gyűjtött adatok szerint az influenza már átterjedt az Ural és a Volga vidékére, és az orosz távol-keletre is.

A H1N1-vírus okozta járvány 2009-ben tört ki, világszerte mintegy 300 ezer halálos áldozata volt. Azóta sokan védőoltással készülnek az influenzaszezonra, a vírus azonban sokszor gyorsabb a tudósoknál. A szakértők becslései szerint a helyzet még komolyabbra fordul a jövő héten, mert a vírus tovább terjeszkedik, és folyamatosan jelennek meg újabb variációi.

Egyes régiókban az iskolák és óvodák is bezártak, hogy megelőzzék a járvány továbbterjedését. Az orosz egészségügyi minisztérium felkészült arra is, hogy felfüggessze a gyűlések és konferenciák megtartását a járvány tetőzésekor.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!