2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Megállapodtak a tengeren felvett migránsok elosztásáról

Megállapodott Németország, Olaszország, Franciaország és Málta a Földközi-tengeren felvett migránsok elosztási vészmechanizmusáról. A felek egy olyan közös dokumentumot állítottak össze, amelyet az október 8-án esedékes uniós belügyminiszterek tanácsán terjesztenek be egy átfogóbb uniós megállapodás alapjául.

  • Megállapodtak a tengeren felvett migránsok elosztásáról

A máltai belügyminiszteri találkozón az illegális bevándorlók kötelező kvóta szerinti elosztásáról tárgyalt az olasz, a német, a francia és a máltai belügyminiszter.

A tárcavezetők egy olyan ideiglenes megállapodást fogadtak el, amely szerint az érkező migránsok negyedét Franciaország, negyedét Németország veszi át, 10 százalék pedig Olaszországban maradna. A többi menekültet pedig szétosztanák a többi tagállam között. Szakértők szerint azonban kvótarendszer meghívót jelent az Európába vágyó migránsoknak.

A tárcavezető szerint a megállapodás alapjául szolgálna egy átfogóbb uniós megállapodásnak, amelyet az október 8-án, Luxemburgban az uniós belügyminiszterek tanácskozásán terjesztenek be. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős biztosa sürgette a többi tagállamot is, hogy támogassák az elosztási mechanizmust. A magyar kormány álláspontja azonban továbbra is változatlan.

A most született megállapodás időben korlátozott és egyedül a Földközi-tengeren kimentett menedékkérőkre vonatkozik.

A Hír Tv brüsszeli tudósítója szerint az, hogy a megállapodás aláírásakor ott volt a finn uniós elnökség is, alátámaszthatja azt, hogy európai szintű megegyezésről van szó. A dokumentumban azonban elmosódik a határ a menekült és a gazdasági bevándorló között. Ez pedig megnyithatja a határt a gazdasági menekültek előtt.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Indiában sokan meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt

Indiában sokan meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt

Legkevesebb harmincnégyen meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt a dél-indiai Tamilnádu államban, további több mint száz ember túlélte, hogy ivott a szóban forgó szeszből, de kórházba kellett szállítani őket - közölték csütörtökön hivatalos források.
Rutte előtt szabad az út a NATO-főtitkári posztra

Rutte előtt szabad az út a NATO-főtitkári posztra

Klaus Iohannis román államfő visszavonta jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, Románia is támogatja, hogy Mark Rutte távozó holland miniszerelnök kerüljön a védelmi szövetség élére - közölte csütörtökön a román elnöki hivatal.
Manfred Weber bevallotta, hogy büntetni akarja Magyarországot + videó

Manfred Weber bevallotta, hogy büntetni akarja Magyarországot + videó

Vannak olyan politikusok Brüsszelben, akik ki nem állhatják a magyarokat, büntetni akarnak bennünket. Nem Orbán Viktort vagy a Fideszt, hanem az egész országot. Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetője ilyen. És ezt a saját szájával el is mondta – mondta el Menczer Tamás a Facebookra feltöltött videójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!