2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Megalakult az új ukrán parlament

Megkezdte munkáját az új ukrán parlament. A külügyi tárca vezetője szerint országának békére és stabilitásra van szüksége.

  • Megalakult az új ukrán parlament

Az eskütétel után a Legfelsőbb Tanács első intézkedései között rögtön kinevezte az új kormányfőt. Olekszij Honcsarukot a 450 fős parlamentből, 290 képviselő támogatta.

Beszédében az új miniszterelnök hangsúlyozta: legfőbb célja a gazdaság fellendítése. Honcsaruk azt is elmondta, hogy Ukrajna folytatja az együttműködést az IMF-el és pár hét múlva tárgyalásokat indít egy új programról, amely felváltja a meglévő közel 4 milliárd dolláros készenléti megállapodást.

Elemzők ugyanakkor rámutatnak, hogy hogy hiába élvezi a parlament többségének és az elnöki hivatalnak a támogatását az új kormányfő, mivel nincs önálló politikai bázisa a függetlenségét nem tudja majd megőrizni.

A parlament csütörtökön elfogadta A Volodimir Zelenszkij által jelölt védelmi minisztert, külügyminisztert és az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetőjének személyét is.

A külügyi tárca új vezetője szerint fontos, hogy megváltoztassák a többi ország viszonyát Ukrajnával. Emellett az államhatár feletti ellenőrzés visszaállítását követelte a Donyec-medencében.

Vadim Prisztajko ugyanakkor hozzátette: Ukrajnának békére és stabilitásra van szüksége. És továbbra is az EU- és NATO- integráció a legfontosabb az ország számára.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!