2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Külföld

Még 300 millió adag vakcináról állapodott meg az EU a Modernával

  • Még 300 millió adag vakcináról állapodott meg az EU a Modernával

További 300 millió adag oltóanyagot vesz az Európai Unió az amerikai Moderna vállalattól - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben. Ennek ellenére továbbra is lassan halad a központi uniós vakcina-beszerzés. A Bizottság most egy új programot hirdetett, a koronavírus és variánsai elleni fokozottabb védekezés érdekében.

Az Európai Bizottság novemberben 160 millió adag Moderna-vakcináról kötött szerződést. Mostani újabb megállapodást kötött az amerikai gyógyszercéggel.

Ez azt jelenti, hogy a 160 millió adagon felül az idén 150 millió darab vakcina érkezhet, amit újabb 150 millió követhet jövőre. Mivel az EU összesen több mint 2 milliárd adagot rendelt meg, a Modernával kötött szerződés lehetőséget biztosít arra is, hogy az unió az oltást szegényebb országoknak adományozza, vagy átirányítsa más európai országokba.

Az Európai Bizottságot az utóbbi hetekben több tagország is bírálta a lassú vakcinabeszerzés miatt, ezért a brüsszeli testület igyekszik javítani megtépázott hírnevén. A koronavírus és variánsai elleni fokozottabb védekezés érdekében meghirdette a HERA Incubator nevű programot. Ennek célja az új vírusmutációk ellen is hatékony vakcinák fejlesztése és a gyártási kapacitás bővítése.

Az ambiciózus tervek ellenére az unióban továbbra is lassan halad az oltás. A tagországok közül a legkisebben, az 515 ezres Máltán haladnak a legjobban, de ott is csak a lakosság 12 és fél százaléka kapta meg legalább az első adagot.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!