2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Matteo Salvini: Az olasz és a magyar kormány között teljes az összhang + videó

Az olasz és a magyar kormány között teljes az összhang – jelentette ki Matteo Salvini az olasz közmédiának, budapesti látogatása után. A miniszterelnök-helyettes hozzátette: hiába fenyegetik börtönnel, milliós büntetéssel, ma is megtiltaná az embercsempész NGO hajók kikötését. Közben Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője arról beszélt, hogy az olasz kormány után most a holland kormány is mellénk állt, kilépnének a brüsszeli migrációs paktumból.

  • Matteo Salvini: Az olasz és a magyar kormány között teljes az összhang + videó

Drámai migrációs számokat közölt az Európai Unió menekültügyi ügynöksége. Összesen 513 ezer menedékkérelmet regisztráltak az Európai Unióban az év első felében. Ha az érkezők száma nem lassul, akkor akár a hírhedt Soros-tervben felvázolt évi egymillió bevándorló is összejöhet.

A tömeges illegális migráció elleni harcban az olasz és a magyar kormány között teljes az összhang - erről Matteo Salvini beszélt budapesti látogatása után az olasz közmédiának. A római kormányfőhelyettes kiemelte: azon felül, hogy hat év börtönt kértek rá palermói ügyészek, mert nem engedte be az illegális migránsokat szállító hajókat, most még egymillió euró kártérítést is kérnek tőle. Salvini szerint csak egy rossz viccként lehet felfogni, hogy a migránsokat szállító, az embercsempészekkel együttműködő NGO és a bevándorlók ügyvédei milliós kártérítést követelnek tőle. Hozzátette: ha ma lenne ebben a helyzetben, ugyanígy megtiltaná az NGO-hajónak, hogy kikössön.

Hajrá, holland-magyar barátság, hajrá, holland-magyar együttműködés. Feladtuk a leckét most Brüsszelnek – mondta Deutsch Tamás.

Az olaszok mellett ugyanis most az eddig befogadáspárti Hollandia is beállt hazánk szövetségesei közé

- mondta a Fidesz EP-képviselője a Bayer Show-ban. 180 fokos fordulatot véve az új holland kormány is kilépne az uniós migrációs paktumból, helyette a "valaha volt legszigorúbb menekültügyi rendszer" kiépítését ígéri. Deutsch Tamás szerint mindez új fordulatot hozhat.

Elindul egy folyamat, ami belátható időn belül azt jelenti, hogy vagy ennek a javaslatnak a hatására megváltozik az őrült szabályozás, és végre a migrációt támogató, az illegális migrációnak ösztönzést adó szabályozás helyett azt megállító új szabályozás lesz, vagy ha marad ez az illegális migrációt ösztönző szabályozás, ebből szabad döntéssel az egyes nemzetállamok hadd maradjanak ki

– hangsúlyozta Deutsch Tamás, majd hozzátette: a svédek, a franciák, a spanyolok tömegesen engedik be az illegális migránsokat. Tegyék ha akarják, de egyetlen uniós jogszabály sem kényszeríthet bennünket, hogy ugyanígy tegyünk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis szerint honfitársai rasszisták + videó

Ilaria Salis szerint honfitársai rasszisták + videó

Ugrásszerűen megnőtt a külföldi fogvatartottak aránya az olasz börtönökben, ami a Hír TV által megkérdezett kormánypárti képviselők szerint, az illegális bevándorlás következménye. A korábban Magyarországon fogvatartott Ilaria Salis viszont úgy látja, hogy az olaszok rasszisták, és nagy előszeretettel vetik börtönbe a külföldieket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!